Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Manel Margalef presenta "Input/output" a la Galeria Cànem

Manel Margalef presenta \
bonart castelló - 21/02/14

El treball de Manel Margalef sempre ha destacat per l’obsessió per les arquitectures domèstiques. Les seves creacions tridimensionals juguen amb les peces més quotidianes del mobiliari; la seva evolució lògica cap a la reconstrucció d’aquests espais. 

La galeria Cànem de castelló presenta fins al 4 de març la instal·lació Input/output. Codificació/descodificació en l’hemisferi esquerre. Margalef proposa una reflexió a partir de l’activitat que regeix l’àrea esquerre del cervell; és a dir, processa la informació analíticament i seqüèncialment, de manera lògica i lineal.

Per la seva banda, a l’hemisferi dret se situa la percepció o orientació espacial, la conducta emocional, la facultat per controlar els aspectes no verbals de la comunicació, a més de la intuïció, el reconeixement i el record.

Margalef assenyala com en els nostres dies ningú pot apropar-se a l’art contemporani sense tenir en compte els programes ni les formulacions literàries. D’aquesta manera, l’art contemporani s’ha tornat en dependent de l’hemisferi esquerre.

No obstant això, el treball de Margalef vol posar en relleu el paper fonamental de l’objecte com a mediador entre l’home i el món. Segons Margalef, “els objectes són béns que es converteixen en subjectes de desitjos amb una funció de portadors de signes i exponents socials, amb l’oposició entre el privat i el públic, entre allò artificial i allò natural”. Per aquest motiu, l’artista concedeix el protagonisme a l’objecte, el qual és la prolongació de l’experiència humana i el seu condicionant cultural. “El meu lligam a l’objecte es defineix molt al meu pesar i ho trasllado plàsticament des de la càrrega i el servilisme que em genera la seva possessió”, conclou Margalef.

A la imatge, Tres objectes, instal·lació de Margalef.

SS_Bonart-180x180-OnlineBanerRocas180x180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1