FCC-Segell-banner4
“Llibre-mur”, de Tàpies, candidata a “pintura universal a Barcelona”

Notícies

“Llibre-mur”, de Tàpies, candidata a “pintura universal a Barcelona”

bonart barcelona - 21/02/14
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2

L’obra anomenada “Llibre-mur”, d’Antoni Tàpies (Barcelona 1923 – 2012) ha estat nominada candidata a convertir-se en una de les “10 pintures universals a Barcelona”, en el marc de la campanya que l’organització Capital de la Cultura Catalana està desenvolupant amb l’objectiu de promocionar el patrimoni pictòric de Barcelona  i, posteriorment, projectar les 10 pintures elegides per votació ciutadana en l’àmbit nacional i internacional.


“Llibre-mur” (1990) és una obra monumental d’Antoni Tàpies. Té una dimensió de 5,30 metres de llarg per 2,50 metres d’ample. Està ubicada en un lloc principal de la Fundació Antoni Tàpies, sota la biblioteca. La pintura és de tècnica mixta sobre fusta.


Fins ara han estat nominades a “Pintura universal a Barcelona” les següents obres: L’absis de Sant Climent de Taüll (1123) del Mestre de Taüll (MNAC);  La vicaria (1870) de Marià Fortuny (MNAC); Terrats de Barcelona (1903) de Pablo Ruiz Picasso (Museu Picasso) i Llibre-Mur (1990) d’Antoni Tàpies (Fundació Tàpies)


S’enten per “10 pintures universals a Barcelona” aquelles ubicades en el terme municipal de la ciutat de Barcelona. Tant les que han estat realizades a Barcelona com aquelles altres que, per circumstàncies de la història, tot i no haver estat pintades a Barcelona, estan de manera permanent a la ciutat de Barcelona, en museus, edificis oficials, esglésies, etc.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner