BannerFCC_Bonart

Mercat de l'art

Subarna presenta les obres més destacades dels lots de tardor

Subarna presenta les obres més destacades dels lots de tardor
marta-sentis-bonart-180x180Nial nou-180x178
bonart - barcelona - 07/10/19
Subarna, Casa de Subhastes de Barcelona, presenta els lots destacats de la subhasta de tardor, que tindrà lloc el 17 d'octubre de 2019.

Entre les peces, trobem una tela de Fortuny que resulta molt representativa de l'època romàntica imperant en l'àmbit barceloní durant el segle XIX, ja que la Renaixença va impulsar l'ambient per a la creació d'un Imperi català que rememorava els triomfs aconseguits en la edat mitjana. Aquest tipus de composicions fonamentades en la història èpica catalana i episodis llegendaris protagonitzats per antics comtes i reis, són freqüents en el repertori artístic de Fortuny durant la seva etapa de formació anterior a la seva estada a Roma. Fortuny va realitzar una sèrie de dos quadres on homenatjava l'empresa duta a terme per Roger de Flor a la batalla de Constantinoble i aquest que els presentem s'emmarcaria com l'estudi preliminar de la segona obra que tanca l'homenatge.

També trobem una aquarel·la de Miró. Per les seves similituds estètiques i compositives, aquesta obra es presenta com un assaig previ al famós oli subhastat a Sotheby 's Londres en 2012, titulat "Etoile Bleue", el qual va aconseguir un dels millors resultats de l'artista en subhasta. Entre les peces destacades, també hi ha una pintura de Joaquim Mir, un dels majors exponents de la pintura catalana del segle XIX -XX. La seva formació a la Llotja de Barcelona li permet conèixer a artistes de renom com Nonell, Canals o Pichot, al costat dels quals fundaran la Colla del Safrà cap a 1983, per a més endavant relacionar-se amb el cercle artístic d'Els Quatre Gats. Gràcies a la invitació del seu amic Santiago Rusiñol, Mir viatja a Mallorca on s'instal·larà durant uns anys per donar curs a la seva imaginació en la plasmació de la llum, els colors vibrants, les pinzellades soltes com taques que inunden els llenços. Serà aquí on creu les seves millors obres, els seus paisatges de Mallorca, com la que tenim l'orgull de poder presentar-los, són actualment les seves pintures més cotitzades per ser un clar exemple de com el seu estil i personalitat van revolucionar el gènere paisatgístic del segle XIX.

A la imatge, pintura de Marià Fortuny.

Et poden
Interessar
...