FCC-Segell-banner4
Art cinètic i constructivista al Castell de Benedormiens

Exposicions

Art cinètic i constructivista al Castell de Benedormiens

bonart castell d'aro - 20/08/14
banner web TA22_bonart_180x180Baner_Viladot_Bonart_360x356
Del 2 d’agost al 14 de setembre, el Castell de Benedormiens de Castell d’Aro serà el marc, dins de la programació d’estiu de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, de l’exposició Art cinètic i constructivista, amb obres de Joan Puig Manera, Albert Fabra i Josep Navarro Vives.

L’art cinètic, que té entre els seus punts d’origen el constructivisme, és un corrent artístic basat en l’estètica del moviment i la realitat. Els artistes interactuen amb l’espectador a través de noves il·lusions òptiques en continu moviment.

Josep Navarro Vives va néixer a Catelsarrasin (Occitània), pertany a la generació dels 50, ha treballat l’informalisme matèric i va explorar en el camp de l’abstracció geomètrica i el cinetisme tot formant part del grup de treball Mente. Actualment viu i treballa a Barcelona. Albert Fabra (Buenos Aires, 1920-Perpinyà, 2011) va formar part del primer grup de pintors de l’avantguarda de la postguerra a Catalunya. Va passar la seva infantesa a Girona, va marxar a París i a la capital francesa es va instal·lar al taller de l’escultor Pablo Gargallo. L’any 1985 va deixar París i es va establir a Perpinyà i al Port de la Selva. Joan Puig Manera (Olot, 1921-L’Escala, 2013) és un dels pioners de l’art cinètic a Catalunya. El 1956 va marxar a París. Va exposar al costat de grans artistes internacionals.

A la imatge, sense títol de Puig Manera.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura