banner-elscatala-817x88px
\

Notícies

"Cas d'estudi: l'Empordà", jornades d'arquitectura i paisatge

bonart figueres - 20/08/14
Baner_Viladot_Bonart_360x356BONART-180x180-Cervells
Els dies 20 i 21 de setembre se celebraran en el Museu de l’Empordà de Figueres les jornades d’arquitectura i paisatge Cas d’estudi: l’Empordà comissariades per Rosa Lleó i Zaida Trallero amb Rafel Bianchi i Regina Giménez, Domènec, Jordi Mitjá i Sílvia Musquera.

Cas d’estudi: l’Empordà és un projecte que parteix de l’exposició? Cas d’estudi realitzada a Can Felipa Arts Visuals (Barcelona) on?es van presentar una sèrie de projectes d’investigació artística?amb l’interès comú per formalitzar algun aspecte de la modernitat arquitectònica, des del Pavelló de la República de l’Exposició Universal de 1937 fins a l’edifici de habitatges socials Corviale (Roma) o la fàbrica Sunila (Finlàndia) construïda per Alvar Aalto. Amb Cas d’estudi: l’Empordà s’analitzen, en una àrea concreta, quatre casos d’arquitectures que van ser construïdes per interessos socio-econòmics o polítics i que han estat demolides o abandonades. Aquests casos d’estudi són: Apartaments Delta Muga (Empuriabrava), el Club Med (Cap de Creus), Ràdio Liberty (Pals) i La Jonquera.

Cas d’estudi: l’Empordà es compon d’un seminari de dos dies i una petita exposició al Museu de l’Empordà de Figueres. Dins del programa del seminari, s’organitzen presentacions i visites guiades per part dels artistes a dos dels casos d’estudi. Això permet experimentar d’una manera diferent les problemàtiques que es tracten, reivindicant aquestes visites com a una manera de fer diferent de les tradicionals rutes culturals que normalment es fan en programes turístics. El fet de revisar les conseqüències dels projectes arquitectònics des de l’art contemporani ens permet fer una anàlisi des d’una vessant artística i crítica a partir de plantejaments que ens ofereixen una mirada poètica i diferent, des de la recuperació de les històries oficials a l’especulació poètica o friccional.

A les imatges, a dalt, Club Med, cortesía Sílvia Musquera. A sota, Delta Muga, Domènec, 2013.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner