CC_Online_BONART_1280X150

Exposicions

Loren Pallatier a la Biblioteca Manuel Altolaguirre

Loren Pallatier a la Biblioteca Manuel Altolaguirre
bonart màlaga - 26/10/21

L'artista hispà francès Loren Pallatier, estretament vinculat amb les escenografies de les curses Picassianes de Màlaga, mostres les seves pintures i escultures sobre el minotaure a la sala de la Biblioteca Manuel Altolaguirre del Districte de Creu de l'Humilladero. Aquesta exposició coincideix amb el XXXIV Octubre Picassià, ha estat presentada avui.

L'exposició titulada 'Minotaurs i Picassianes' ofereix una vintena de les peces artístiques de Loren basades en la seva obsessió: el Minotaure. Entre les obres exposades hi ha les peces artístiques realitzades per Loren a l'última Corrida Picassiana celebrada aquest mes d'agost passat. La mostra es pot visitar fins al dia 15 de novembre en l'horari d'obertura de la biblioteca: de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 h. i de 17:00 a 19:00 h prèvia reserva a través de l'e-mail biblio.maltolaguirre@malaga.eu o del telèfon 951 926176. La Biblioteca Manuel Altolaguirre es troba al carrer Calatrava, 6, a la zona del Passeig dels Tilos, Districte Creu de l'Humilladero.

Loren Pallatier mateix detalla com va ser la gènesi d'aquesta mostra municipal organitzada per l'Àrea de Festes, amb la participació de l'Àrea de Cultura. Així compta que "la nit de cap d'any del 1999, em vaig tancar amb el toro "Marisquero" de Cebeda Gago, burraco i esquitxat, de 570 quilos. Només nosaltres dos, durant tres nits i dos dies dins un noi molt fosc de la plaça de toros. Com estar a la vora de la dona més maca del món. En aquest laberint, a banda de dibuixar-lo, pintar-lo, fotografiar-lo, admirar-lo, sentir-lo, ens parlem molt a través del vidre blindat, en la més estricta intimitat... Ell va sortir més home i jo, més toro, havia nascut 'Minotauro'. Ara a Màlaga crea altres 'Minotauro', un d'ells tractat antropomòrficament, fotogràficament tractat amb ulls de toro reals, amb tors humà real... persona i animal ja morts fusionat per sempre. Quan m'impacte de nen aquesta criatura! La de Picasso, sobretot quan apareixia cega, sent jo mateix fill d'un pare cec que gairebé mai no va poder veure els meus dibuixos. Aquí dins hi ha Minotaure, el meu Minotaure, el dels meus somnis i dels meus malsons, esperant-vos. Ja ben endinsat al laberint artístic de la meva vida, us porto amb mi al centre de la meva obsessió".

Baner-generic-180x180_La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90