FCC-Segell-banner4

Certàmens

Deu mil visitants a la 14a edició de la fira Swab Barcelona

bonart barcelona - 26/10/21
Nial nou-180x178Eude, generic
Un total de 10:00 visitants van assistir a la 14a edició de la Fira d'Art Contemporani de Barcelona SWAB Barcelona 2021, que es va dur a terme del 7 al 10 d'octubre al Pavelló italià de Montjuïc i que també es va poder seguir a través de la plataforma Artland.
Vuitanta galeries internacionals procedents de 29 països van exposar a la fira, que té com a principal objectiu la recerca de nous talents entre l'art emergent.
El seu director artístic, Joaquín Díez-Cascón fa balanç en aquesta entrevista de la fira SWAB 2021:
BA-Quin ha estat un dels objectius principals que s'ha perseguit aquest any al SWAB?
JD-Aquest any ens ha mogut el positivisme i les ganes de celebrar la tornada a la presencialitat, a través de propostes de qualitat plenes de llum i de color.
BA-Balanç positiu o negatiu de la fira?
JD- En resum, puc afirmar que ha estat molt positiu
BA-Quin ha estat el nombre de visitants d'aquesta edició? I pel que fa al perfil del visitant, ha predominat el nacional o l'internacional?
JD-S'han comptabilitzat un total de 10.000 visitants. La majoria han estat nacionals. Per altra part hem notat que la postpandèmia ha portat molts extrangers a viure a Barcelona, sent aquest un nou públic que s'ha interessat molt per venir al SWAB.
BA-Malgrat el descens de visitants, creus que s'ha pogut superar la crisis de la Covid d'enguany?
JD-Si, ha vingut molta gent, creiem que els visitants tenia moltes ganes de tornar al format físic després d'un any de pandèmia, que ha estat molt dur per tots nosaltres.
BA-Pel que fa a les vendes, quin és el balanç que fan els galeristes que han participat en aquesta edició?
JD-El 75% de les galeries han venut, a part que la majoria dels galeristes ens han confirmat que han establert molts contactes amb col·leccionistes, galeries, residències i fundacions per col·laboracions o compres futures.
BA-El nivell dels col·leccionistes ha estat bo? Quins museus, fundacions, empreses... hi han col·laborat?
JD- Si, ja que hem pogut comptar amb la col·laboració de la Fundació Vila Casas, Mia Art Collection, Mango, DKV, Fundació Lluís Coromina de Banyoles, Stephan Stoyanov, Col.lecció Díezy7, etc...També cal destacar els tours amb el taller de MACBA, Sothebys, Soho House, Barcelona Global i Círculo Ecuestre.
BA- Quins han estat els artistes premiats d'aquest any?
El premi Fundació Vila Casas pel millor artista català ha estat per Mercedes Mangrané d'Ana Mas Projects; el premi Mia Art Collection a la millor artista dona per Kerstin Pfefferkorn de Bark Berlin Gallery; el premi Mango al millor artista emergent per Carla Cascales de la galeria Senda; el premi DKW al millor artista nacional és per Vicent Machí de galería Vangar; el premi Espronceda per l'artista resident ha estat per Charlotte Klobassa (Zeller van Almsick Gallery), Alexandra Barth (Photoport Gallery) i Santiago Paredes (Moira Galeria); el premi Stephan Stoyanov a la millor galeria emergent de l'Europa oriental ha estat per Karpuchina Gallery; el premi Col.lecció Díezy7 al millor treball en paper és per Santiago Gasquet de Piedras Galeria i Joan Pallé de galeria ADN.
BA.- Quantes galeries catalanes han participat en el SWAB?
JD- Deu galeries de Barcelona han format part del Programa General que són: ADN Galeria, Ana Mas Projects, Ethall, Galeria Alegria, Galeria Senda, Galeria Zielinsky, House of Chapazz, Palma Dotze, Suburbia Contemporany i 3 Punts Galeria..
BA-Quines són les novetats que ens podries avançar per l'edició de l'any vinent?
JD- Els objectius per 2022 és mantenir el format de les vuitanta galeries amb les últimes novetats de l'art emergent actual i seguir posicionant Barcelona com a ciutat referent de l'art contemporani al món.
BA-Ja teniu data de la pròxima edició del Swab?
JD- Si, al final hem decidit que es realitzarà el dia 6 d'octubre del 2022.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88