FCC-Segell-banner4
\'Josep Clarà i l\'univers mediterrani\' al Castell de Vila-seca

Exposicions

'Josep Clarà i l'univers mediterrani' al Castell de Vila-seca

bonart vila-seca - 27/10/21
Eude, genericBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW

La Fundació Vila Casas presenta en el Castell de Vila-seca, del 4 de novembre al 15 de juny del 2022, l’exposició Josep Clarà i l’univers mediterrani, comissariada per Cristina Rodríguez Samaniego i centrada en la figura de Josep Clarà i Ayats (Olot, 1878-Barcelona, 1958). La mostra obre una finestra al món d’un dels artistes catalans més importants del segle xx, que va viure durant bona part de la seva trajectòria a la ciutat de París. Escultor emblemàtic i sorprenent, Josep Clarà parteix del simbolisme per derivar cap a propostes d’arrel clàssica i mediterrània, vinculades amb el Noucentisme.

Josep Clarà i l’univers mediterrani convida l’espectador a aprofundir en l’obra i el tarannà creatiu de Clarà a través de les seves obres més importants, així com d’altres menys conegudes que s’exposen per primera vegada. Alhora, també permet conèixer els processos i les tècniques pròpies de l’escultura. L’exposició presenta mirades múltiples i complementàries que es conjuguen, amb la voluntat de propiciar una reflexió més àmplia entorn de l’art i la bellesa, el patrimoni i la nostra cultura.

La mostra està integrada per obres de diversos materials i tècniques, procedents del fons Josep Clarà dipositat Museu de la Garrotxa d’Olot (MCGO).

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura