banner-elscatala-817x88px
El Centre Botín presenta \

Exposicions

El Centre Botín presenta "Col·leccionant processos. 25 anys d'Itineraris"

bonart santander - 21/10/19
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner-CMW-180x180px_v1-esp
El Centre Botín presenta Col·leccionant processos. 25 anys d'Itineraris, una mostra composta per una acurada selecció de vint artistes consagrats, antics beneficiaris d'aquests ajuts, que romandrà oberta fins al 8 de novembre.

En aquesta exposició podrem veure obres de Lara Almarcegui, Basma Alsharif, Leonor Antunes, Javier Arce, Erick Beltrán, David Bestué, Bleda i Rosa, Nuno Cera, Patricia Dauder, Patricia Esquivias, Karlos Gil, Carlos Irijalba, Adrià Julià, Joan López, Rogelio López Cuenca, Renata Lucas, Mateo Maté, Jorge Méndez Blake, Regina de Miguel, Leticia Ramos, Fernando Sánchez Castillo, Teresa Solar Abboud, Leonor Serrano Rivas, Jorge Yergui, i David Zink-Yi.

Moltes d'elles pertanyen a una etapa primerenca en la seva trajectòria, per la qual cosa part del seu interès resideix en la forma en què, sovint, anticipen processos d'investigació que són summament rellevants avui dia. "Aquesta exposició mostra el compromís continu de la Fundació Botín per donar suport a la pràctica artística més contemporània, convertint-se en testimoni eloqüent de com aquesta ha evolucionat des de finals del segle passat", assegura Benjamin Weil, director artístic del Centre Botín i comissari d'aquesta mostra.

Caracteritzada per una marcada versatilitat formal, presenta obres en una àmplia gamma de formats: des d'escultures i instal·lacions fins a fotografies i vídeos, així com diverses combinacions d'aquests. El terreny comú és un fort sentit narratiu: el procés de creació de l'art queda patent en moltes d'elles. Avui més que mai, l'obra d'art en si és la presentació d'un procés de pensament creatiu emmarcat en el temps, una mena d'instantània. Aquesta exposició deixa patent com, amb el pas dels anys, els artistes han anat adoptant les tecnologies com una nova pràctica artesanal, augmentant les imatges digitals amb elements fets a mà, ja sigui dibuix o escultura, per crear escenaris que també utilitzen l'espai de l'exposició com a posada en escena. "Ens conviden com a visitants a relacionar-nos amb les seves obres com a autors de la nostra pròpia experiència: són superfícies d'interpretació que romanen obertes, deixant-se completar per la pròpia comprensió de cada visitant", assegura Weil.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner