canal-mnactec-1280-150

Notícies

Conferència d'obertura de l'exposició "La casa noucentista" a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Conferència d\'obertura de l\'exposició \
El 23 d’octubre (19 h.), tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa  (plaça Puig del Roser, 1, d'Olot), la conferència d'obertura de l'exposició La casa noucentista: arquitectura unifamiliar a Catalunya (1913-1932)" , a càrrec del Dr. Jordi Falgàs, director de la Fundació Rafael Masó de Girona.
La mostra arriba a la ciutat d’Olot després d’haver passat per Girona i Blanes, i inclou una selecció de cases dels arquitectes més representatius del moviment  entre les quals hi trobem les millors cases de Masó i els seus contemporanis per donar a conèixer l’arquitectura noucentista, en aquest cas centrant-se en els habitatges unifamiliars. 
 
Aquesta selecció també inclou imatges de plànols i dibuixos originals, a més de fotografies antigues i modernes, entre les quals hi ha la Casa Masramon d’Olot, de l’arquitecte Rafael Masó, i la Vil·la Antònia de Sitges, de l’arquitecte olotí Josep Danés, els plànols de la qual es conserven a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. A més d’aquests dos edificis, s’hi poden conèixer altres edificis del mateix Masó i també dels arquitectes Albert Carbó, Raimon Duran i Reynals, Adolf Florensa, Francesc Folguera, Josep M. Martino, els germans Antoni i Ramon Puig Gairalt i Josep Maria Ros i Vila. Es tracta d’habitatges unifamiliars repartits arreu de Catalunya, tant de residències urbanes als afores de ciutats com Barcelona i Olot, com de xalets i torres d’estiueig a llocs com Sitges, Cabrera de Mar, Viladrau o S’Agaró, entre d’altres. 
A la imatge: Casa Masramon: (c) Jordi Puig / Fundació Rafael Masó.
Baner-generic-180x180_300x300

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90