JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

El Born CCM acull el curs ‘Arqueologia a l’inrevés. Ideologies construïdes’

El Born CCM acull el curs ‘Arqueologia a l’inrevés. Ideologies construïdes’
bonart barcelona - 23/10/19

El curs Arqueologia a l’inrevés - Ideologies construïdes s’emmarca en el projecte plurianual Paradigma Mur.  Berlín-Barcelona  (1989-2019 //  1961-2021). El curs l’impartirà Kathrin Golda-Pongratz, doctora en arquitectura,  investigadora urbana i fotògrafa. Ella, després de 30 anys  de la caiguda del mur de Berlín, proposa reflexionar  sobre la reconfiguració dels relats polítics, culturals,  socials i memorials, especialment pel que fa als conflictes locals i transnacionals que segueix generant. 

En el seu llibre Berlijnse notities (Notícies de Berlín), l’escriptor Cees Nooteboom reflexiona sobre  la reconstrucció de l’Stadtschloss al solar de l’antic  Volkspalast, aleshores encara per fer: “Nostàlgia en pedra,  una antiquada gramàtica de la construcció, un intent  desganat de donar una nova vida a quelcom que havia  desaparegut per sempre: arqueologia a l’inrevés.”

D’ell prenem el concepte que ens guiarà per un curs  que reflexionarà sobre construccions i reconstruccions així  com la seva vinculació a les ideologies que representen.

El curs consta de cinc sessions, que tindran lloc el 31 d’octubre i el 7, 14, 20 i 28 de novembre, a les 19 h, a l’Auditori de l’edifici Annex, al carrer Comercial, 5 del CCM del Born.

****

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88