banner-elscatala-817x88px
William Basinski exhaureix les localitats amb una performance visual i sonora al Petit Palau per desafiar el pas del temps

Notícies

William Basinski exhaureix les localitats amb una performance visual i sonora al Petit Palau per desafiar el pas del temps

bonart barcelona - 23/10/19
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_Viladot_Bonart_360x356

La nit del dissabte 26 al 27 d’octubre, coincidint amb el canvi d’hora, el Petit Palau obrirà les portes a les 02 AM per a una actuació protagonitzada per William Basinski, una de les figures més rellevants de les darreres dècades de la música electrònica i icona de la música ambient. Una proposta que s’emmarca en les activitats de l’Hivernacle del Palau, amb entrades exhaurides, en què els assistents arribaran a les 2 de la matinada i en sortiran a la mateixa hora, és a dir, a les 2 de la matinada, ja que l’activitat coincideix amb el canvi d’horari. Una hora que no es perd, ans al contrari, una hora que es guanya al temps, amb el creador de títols emblemàtics de l’electrònica, com The disintegration loops o el seu darrer On time out of time.


Basinski presentarà alguns dels moments més destacats de la seva trajectòria i material inèdit en un espectacle en el qual els corrents de melodies fantasmagòriques, cascades de soroll i sons hipnòtics de l’artista americà s’uniran a una exhibició visual d’Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand, amb el títol 10.000 peacock feathers in foaming acid. El Petit Palau s’inundarà d’uns visuals en els quals làsers de colors intervenen sobre la membrana de bombolles químiques recreant al·lucinacions òptiques. Llum que escaneja parts microscòpiques de la pell del sabó per generar visuals a gran escala. 


Aquesta vetllada connecta amb el fil conductor de la temporada del Palau de la Música Catalana, la transformació, des de dues vessants: com les capes del so electrònic prenen vida i les formes pròpies a través del tractament digital i, també, com la linealitat del temps es pot veure alterada i transformada només dos cops l’any amb el canvi d’horari.


A la imatge, William Basinski.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]