download

Notícies

La Tribuna d’Arqueologia presenta les novetats arqueològiques i paleontològiques fetes a Catalunya

La Tribuna d’Arqueologia presenta les novetats arqueològiques i paleontològiques fetes a Catalunya
bonart barcelona - 23/10/19

La Tribuna  d’Arqueologia 2019-2020 arrenca aquest dimecres 23 a les 19h. Es tracta del cicle de conferències anual que organitza el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i on es dona a conèixer les novetats de les investigacions arqueològiques i paleontològiques fetes a Catalunya, així com dels treballs realitzats a l'exterior que puguin ser d'interès en l’àmbit general de l'arqueologia.

 El cicle 2019-2020 consta de 17 conferències repartides al llarg de tota la temporada. La presentació del cicle serà el 23 d’octubre i anirà a càrrec de la directora general del Patrimoni Cultural, Elsa Ibar. A continuació es farà la primera conferència, on les arqueòlogues Tània Álvarez Herráiz i Laura Fernández Macías sota el títol “Entorns de protecció de les pintures rupestres de Catalunya: propostes de delimitació i tramitació legal” ens parlaran sobre la posada en marxa del pla de delimitació dels entorns de protecció dels conjunts amb pintures rupestres inclosos a la Llista de Patrimoni Mundial de la Unesco.

Totes les conferències tindran lloc els dimecres alterns fins al 17 de juny a la sala d’actes de Palau Marc, seu del Departament de Cultura (Rambla de Santa Mònics 8. Barcelona). Les sessions tractaran temàtiques diverses com la mobilitat logística neandertal a l’Abric Romaní de Capellades; la visió temporal de la paleontologia en l’actual crisi ecològica a partir de l’estudi de fòssils; el projecte de recuperació patrimonial de la necròpolis d’Almenara (Agramunt, Urgell),  el programa de recerca sobre la societat minoica a Creta, i les troballes i els resultats de la recerca realitzada en les darreres intervencions arqueològiques realitzades al conjunt medieval de les Guixeres (Súria, Bages), o a les fosses de la guerra civil de Prenafeites (Miravet, Ribera d’Ebre) entre d’altres.

Les conferències de la Tribuna d'Arqueologia es poden seguir en temps real (streaming) a través del web (https://tribunadarqueologia.blog.gencat.cat). Els participants podran fer preguntes als i a les ponents a través de comentaris i de la xarxa social Twitter.

La-Galeria-201602-recursinclassificables

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90