banner-elscatala-817x88px
Gregorio Camara, nou director de la fira JustMad, vol integrar l\'art al barri

Entrevistes

Gregorio Camara, nou director de la fira JustMad, vol integrar l'art al barri

BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180banner-elscatala-180x180px
Gregorio Cámara és el nou director de la Fira Just Mad de Madrid que aquest any s’ha celebrat per segona vegada consecutiva a la Seu COAM, al carrer Hortaleza, 63 del barri de Chueca de Madrid. Va fer un màster en Art Contemporani i gaudeix d’una llarga experiència en fires expositives nacionals.

- És el seu primer any a Just Mad

- Si és el meu primer any i estic molt content de poder participar en aquesta nova edició, que és més arriscada, ja que està dedicada per complet a l’art emergent.

- Quins objectius s’ha fixat per aquesta edició de Just Mad?

- En principi m’he centrat amb objectius que fan referència a l’àmbit social de la fira, és a dir, "atraure el màxim de públic possible. Jo crec que aquesta fira es perfila com un tipus d’esdeveniment que vol integrar l’art al barri. És un concepte que a Estat Units s’està estenen cada vegada més. El segon objectiu fa referència a l’àmbit de la qualitat i el preu de les obres exposades. El cinquanta per cent de la fira ha estat comissariada per un comitè de selecció de galeries mentre que el cinquanta per cent restant ha estat comissariat pel sistema d’accés per aplicació. També una altra de les fites que volem aconseguir és generar moltes connexions entre els diferents nuclis socials que hi participen.

- Just Mad vindria a ser una espècie d’escola base de nous artistes nacionals i internacionals per altres fires més mediàtiques com pot ser Arco Madrid?

- Jo crec que aquesta fira és una fira satèl·lit d’Arco o plataforma de llançament d’artistes joves emergents cap a Arco.

- Just Brooklyn, ha estat una de les novetats de la fira

- Si, és una secció nova que hem incorporat en la que hi participen per primera vegada deu galeries del districte de Nova York. També cal destacar la secció Just Projects - en la que hi participen deu artistes que representen una mostra del talent creatiu de la península Ibèrica i la secció Just Residence, que presenta obres inèdites, que tenen com a particularitat d’haver estat realitzades durant una residència artística a Espanya.

Just Brooklyn ha estat una de les novetats de JustMad6.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021