Expo Josep Coll 2022 baner
Més de 7.000 persones han visitat la Fira d’Art Modern i Antic (FAMA)

Certàmens

Més de 7.000 persones han visitat la Fira d’Art Modern i Antic (FAMA)

bonart barcelona - 08/03/15
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBanner-Resonancias-180x180px_v1-cat
Més de 7.000 persones han passat per la Fira d’Art Modern i Antic de Barcelona (FAMA) instal·lada a les Reials Drassanes de Barcelona. Des del 4 al 8 de març, galeristes, experts del sector i públic en general s’han passejat per la mostra per gaudir de més de 5.000 anys d’art de tot el món.

Barcelona s’ha convertit en la capital de l’art després de tres anys d’absència d’una fira que a hores d’ara, el Gremi d’Antiquaris de Catalunya qualifica d’èxit rotund. En aquest sentit, el president del gremi, Carles Xarrié, ha comentat que “l’objectiu és consolidar la fira i convertir-la en un referent a la ciutat. A partir d’avui ja començarem a treballar en l’organització de la propera edició”. Xarrié també ha apuntat que “els expositors estan molt satisfets pel nivell de vendes i per la bona acollida de la gent.”

La mostra ha reunit a 34 expositors que han portat a la capital catalana prop de 20.000 peces: des de mobiliari, pintura, escultura, joieria i ceràmica fins a art africà, precolombí, oriental i peces d’arqueologia. Els visitants han gaudit de noms tan importants com Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Modest Urgell, Joaquim Torres Garcia, Joan Miró, Pablo Picasso, Antoni Tàpies, Jaume Plensa,  Miquel Barceló etc.... També s’ha exposat un mosaic romà del segle III dC, un bust original de la Grècia clàssica de la deessa Demèter, un penell gòtic dels segles XV-XVI i un ampli ventall de gravats japonesos entre d’altres curiositats.

FAMA ha comptat doncs amb la presència dels galeristes més importants de l’Estat, com el reconegut antiquari i galerista Artur Ramon, únic expositor de Barcelona a la prestigiosa Fira TEFAF de Maastricht. La Galeria Bernat, únic antiquari d’Espanya especialitzat en art medieval i del Renaixement, Bagot, Gothsland, Lorenart i l’alemanya Kotobuki també han apostat per aquest saló.

FAMA té com a antecedents les 36 edicions de la fira Antiquaris de Barcelona, un certamen de gran qualitat i prestigi i amb una llarga trajectòria, ja que va néixer l’any 1975. Va ser referent del sector però va deixar de celebrar-se en l’any 2012. Ara un Gremi renovat, que compta amb la col·laboració de Vima Events, ha  recuperat una fira reclamada pel sector i que ha fet una aposta per apropar-se a nous públics.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]