FCC-Segell-banner4
La Virreina Centre de la Imatge acull l’11è Còctel Silenciós

Notícies

La Virreina Centre de la Imatge acull l’11è Còctel Silenciós

bonart barcelona - 03/11/19
La-Galeria-201602-recursNial nou-180x178
La Virreina Centre de la Imatge acull l’11è Còctel Silenciós, un acte social i creatiu en silenci ideat per Tres (1956-2016) com a part de la seva exploració sobre el silenci i la seva presència. Activat per Eduard Escoffet.Amb la complicitat de Lorna Agustí, Xavi Casadesús, Josep M. Jordana, Lis Costa, Maria Güell (lainvisible), David Parras i Sergi Vergès

Dimarts 5 de novembre del 2019, a les 20 h. Planta 1
Durada: 60 minuts
Entrada gratuïta. Aforament limitat

Una reunió social sense paraules, completament muda. Una exploració del silenci com a presència dialèctica que pertorba i alhora es legitima en un món poblat per paraules. Una celebració del seu creador, Tres. Una celebració dels tres anys de la seva absència.

El primer va tenir lloc el 3 del 3 de 1993 a l’estudi de l’artista; des de llavors, es van succeir diferents còctels, en espais com el CCCB, el Círculo de Bellas Artes de Madrid i la plaça de Sant Felip Neri. El d’enguany, activat per Eduard Escoffet a partir de les indicacions de Tres, serà el primer que s’organitzi després de la mort de l’artista. És també un acte que vol recordar-lo amb motiu dels tres anys de la seva absència. Juntament amb l’exposició de 2017 i el llibre que sortirà l’any que ve, forma part d’un programa dilatat en el temps que vol repassar el recorregut artístic i reflexiu de Tres.

Al Còctel Silenciós, el visitant, alliberat de la imposició social de la paraula, es troba en una situació en la qual veure, escoltar i callar, i el més important, «ser-hi», són activitats redescobertes majoritàriament amb sorpresa i un enorme plaer. Abundantment banyat amb vi del silenci especialment etiquetat en cada ocasió, el Còctel Silenciós no s’assembla gens ni mica a cap altra reunió social; el seu silenci el situa en una esfera definitivament futurista difícil d’oblidar: l’escenificació d’una utopia que ens brinda la possibilitat d’exercir el dret de callar en societat.

A la imatge, "11è Còctel Silenciós".

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]