banner-elscatala-817x88px
Homenatge a Joan Salvat-Papasseit, a Can Manyé

Exposicions

Homenatge a Joan Salvat-Papasseit, a Can Manyé

bonart alella - 04/11/19
La-Galeria-201602-recursBanner-300x250_1
Can Manyé, Riera Fosca 42 d'Alella inaugura l’exposició Perquè has vingut de Tura Sanglas a partir del 8 de novembre de 2019. L’exposició parteix del vers de Joan Salvat-Papasseit «Perquè has vingut han florit els lilàs» del Poema de la rosa als llavis.

Perquè has vingut. Entenent aquest «vingut» del poema de Papasseit com un eufemisme de l’orgasme, el vers agafa un sentit més fort: perquè has vingut han florit els lilàs.

La peça Al jardí de la Reina, cartell de l’exposició, també fa referència a un poema: «El jardí de la Reina», de Joan Brossa. És un poema per capes. L’escena de la fotografia podria passar en aquest jardí. I també, com una ceba, en podem anar despullant el sentit anant capa per capa: Aquesta és l’abella caçada per l’aranya que s’amaga a la rosa rosa del jardí de la Reina. D’aquesta fotografia, en el context de l’exposició, n’aflora el contingut sexual: la rosa oberta, l’abella que la vol pol·linitzar, la mort de l’abella sorpresa i caçada per l’aranya. De fet, tot el contingut de l’exposició està comprès, d’alguna manera, en aquesta imatge.

I el 17 de novembre a les 13 h l’Oriol Sauleda farà una conferència titulada Et miro i em despulles. I el 24 de novembre a les 12 h faré una visita guiada.

A la imatge, obra de l’exposició "Perquè has vingut".

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner