728x90

Notícies

Cicle de conferències "L'art fantàstic" al CaixaForum

Cicle de conferències \

Seguint amb la línia de col·laboració existent entre El Claustre i CaixaForum per promoure la dinamització de les activitats culturals, i fer que la galeria esdevingui un punt de trobada d’amics de la cultura i de l'art, es presenta el cicle de conferències "L'art fantàstic" que s'ha organitzat al CaixaForum de Girona, del 5 al 26 de novembre.

A través de la imaginació és com el pensament humà rendeix al màxim, en explorar les incommensurables zones fosques de la nostra realitat íntima i objectiva. Mitjançant la fantasia, l'art acull els nostres afectes, desitjos i sentiments, ens proporciona coses per pensar i ens eixampla l'horitzó vital. Per aquest motiu, no hi ha hagut civilització ni cultura en què, d'alguna manera, no s'hagi manifestat la fantasia.

En el curs s'abordaran exemples significatius de l'art fantàstic universal posant un èmfasi especial en els que acull el Museu Nacional del Prado, pròdig en aquest tipus d'art, amb obres des del Bosch fins a Goya. Historiadors de l'art hi aportaran els seus coneixements, però també altres especialistes ens plantejaran què és la fantasia en general i la seva manifestació en altres formes artístiques.

Impremta Pages - banner-180x178Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88