banner-oro-1280x150

Biblioteca

El lligam del Çid amb Catalunya

El lligam del Çid amb Catalunya
bonart barcelona - 04/11/19

L'Institut d'Estudis Medievals de la Universitat Autònoma de Barcelona,  l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona i la Biblioteca de Catalunya  organitzen una taula rodona i un concert sobre la figura del Çid, Rodrigo Díaz de Vivar, i el seu lligam amb Catalunya. La cita serà el dijous 7 de novembre a les 16:30h a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya.

S’analitzarà el context històric, cultural i les seves relacions amb Barcelona, narrades a la coneguda cançó de gesta Cantar de mio Çid.  Un dels episodis més famosos és la batalla i posterior disputa entre el Çid i el Comte de Barcelona. 

Catalunya tingué un paper rellevant en l’elaboració de la imatge èpica de Rodrigo Díaz de Vivar i la seva història. La fama del personatge castellà es va forjar a la redacció del Carmen Campidoctoris, compost molt probablement a l’escriptori de Ripoll, a petició de la casa comtal de Barcelona i, que legitimava l’heroi en un text redactat en llatí, la llengua de les cancelleries i de l’alta cultura medieval. També cal destacar la col·laboració econòmica i logística que va poder rebre de la burgesia barcelonina per a la seva campanya valenciana.

Baner-generic-180x180_Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1