FCC-Segell-banner4
Alvar Suñol, Roser i Medina-Campeny a la programació de Benedormiens i el Parc dels Estanys

Notícies

Alvar Suñol, Roser i Medina-Campeny a la programació de Benedormiens i el Parc dels Estanys

bonart castell d'aro - 02/04/15
Nial nou-180x178Baner_Subirachs_Bonart_360x356
L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha preparat una completa programació d’exposicions durant l’any 2015 al Castell de Benedormiens i al Parc dels Estanys, que va obrir les seves portes el mes d’octubre del 2012. Entre d’altres, es podran veure a Castell-Platja d’Aro obres de Juan Muguruza, Àlvar Suñol, Jaume Roser, Medina-Campeny, artistes del Reial Cercle Artístic de Barcelona...

El Castell de Benedormiens ha començat la seva activitat expositiva amb la mostra 160è aniversari de la telegrafia elèctrica a Espanya, 1855-2015.Col·lecció José Mas. S’hi va poder veure del 31 de gener al 22 de febrer. Ha presentat un centenar de peces orginals que José Mas, telegrafista de professió, va començar a col·leccionar a partir dels anys 70. Del 7 de març al 6 d’abril, Benedormiens serà el marc de l’exposició d’artistes locals en què participen alumnes de l’Escola d’Art Municipal i artistes locals. La segona trobada d’art de l’Empordà a Galícia tindrà lloc de l’11 d’abril al 10 de maig. Fruit de l’intercanvi cultural que es va iniciar el 2013, el castell reuneix l’obra d’una vintena d’artistes gallecs i de l’Empordà. Del 16 al 18 d’abril hi ha previst el tradicional concurs de fruits del camp, flors i plantes ornamentals, que arriba a la 61a edició. Del 30 de maig al 21 de juny arriba el setè concurs-exposició de Patchwork.

El fotògraf basc Juan Mugurza hi presentarà Pells del 27 de juny al 19 de juliol. Muguruza proposa una mostra de 44 fotografies de gran format.

El dia 25 de juliol s’inaugurarà una de les grans exposicions de la temporada, Passat i present, 1954-2015, d’Àlvar Suñol. La pintura de Suñol s’exposarà fins al 23 d’agost. La mostra presenta la trajectòria d’aquest artista català que converteix l’acció de pintar en una necessitat existencial. Unes pintures que neixen de la necessitat d’expressar plàsticament les seves idees i el seu univers personal, i que posen de manifest un gran potencial poètic i estètic. El 29 d’agost, el Castell de Benedormiens organitza una exposició col·lectiva de pintors del Reial Cercle Artístic de Barcelona. Restarà oberta fins al 27 de setembre.

Del 3 d’octubre a l’1 de novembre, Carlos Bros exposarà Impressions de la Xina i Antonio Rojas, pintures i dibuixos. Bros vol retre un homenatge a la part més humana i senzilla de les ciutats xineses i Rojas presenta la bellesa dels paisatges, que és una constant en la seva obra. Del 7 al 29 de novembre, Tindaro Calia (Segrate, Milà, 1956) exposa una acurada selecció de pintures. Les exposicions de Nadal s’han programat del 20 de desembre del 2015 al 6 de gener del 2016.

Pel que fa al Parc dels Estanys, el dia 31 de gener es va inaugurar una exposició amb obres de Jaume Roser, l’escultor cassanenc del qual Enric Homet ha escrit: “D’un caràcter exigent però lliure i reflexiu, el conjunt de l’obra exposada en aquesta ocasió el fa pioner de l’art figuratiu d’una densitat poc conreada en el món dels metalls purs.” La segona gran exposició al Parc dels Estanys serà de Medina-Campeny. De l’1 d’agost al 17 de gener del 2016 es podran veure les obres d’un artista procedent d’una nissaga d’escultors que es nodreix dels moviments avantguardistes per crear un estil molt propi i personal. Artista autodidacta té un extraordinari domini del dibuix, l’espai i la forma.

A les imatges, a dalt, una obra d'Àlvar Suñol i a sota una de les escultures de Jaume Roser exposades al Parc dels Estanys.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-