M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
La nova plaça dels Manaies ja llueix escultura

Notícies

La nova plaça dels Manaies ja llueix escultura

bonart girona - 02/04/15
Baner_Claramunt_Bonart_360x356Impremta Pages - banner-180x178
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona, Narcís Reixach, han presidit l’acte d’ofrena d’una escultura que l’entitat ha donat a la ciutat amb motiu del seu 75è aniversari. L’obra, creada per l’escultor gironí Domènec Fita, s’ha ubicat a la nova plaça dels Manaies, que està situada entre la Gran Via de Jaume I i el passatge d’Emili Blanch i Roig, al costat de l’edifici de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. L’escultura es divideix en tres parts: una que representa un manaia; una altra que representa la creus dels improperis, els símbols que senyalen la passió, i una darrera en la qual hi ha una inscripció en què es pot llegir “Confraria Jesús Crucificat. Manaies de Girona. 1751 – 1940 – 1 IV 2015”, fent al·lusió a l’any fundacional de la Confraria, a l’any en què es va recuperar la tradició de l’entitat i a la data d’inauguració de la plaça i de l’escultura.

“Ara la ciutat us dedicarà un record permanent i merescut. Heu estat 75 anys al servei de la comunitat”, ha remarcat l’alcalde, que ha repetit per tancar la seva intervenció les paraules que Montserrat Aragó, padrina del nou estendard dels Manaies, va pronunciar el 1941: “Girona us restarà agraïda veient que els seus fills no solament saben conservar les seves tradicions sinó també embellir-les i dignificar-les”. El president dels Manaies, Narcís Reixach, ha reafirmat el compromís de l’entitat amb la ciutat i ha explicat que la voluntat de la Confraria a l’hora de donar a la ciutat l’escultura és la “d’agrair a la ciutat l’estima manifestada any rere any, quan ens embolcallen amb aplaudiments” pels carrers de Girona.

L’acte ha tingut lloc en el marc de la tradicional desfilada i lliurament del penó que els Manaies de Girona fan cada Dimecres Sant. Enguany, a més, aquest acte estava previst dins de la programació d’activitats per celebrar els 75 anys de la creació de l’entitat gironina.

El maniple i la secció de vestes dels Manaies han sortit avui de les 20 h de l’església de Sant Lluc i han passat per la plaça de Sant Feliu, la baixada de Sant Feliu, el carrer de les Ballesteries, el carrer de la Cort-Reial, la plaça de l’Oli, el carrer dels Ciutadans, la plaça del Vi, la pujada del Pont de Pedra, la rambla de Verdaguer, la plaça de Catalunya, el carrer de Joan Maragall i la Gran Via de Jaume I abans d’arribar a l’espai on s’ha fet l’acte d’ofrena de l’escultura. Després de l’acte, han seguit per Gran Via de Jaume I, la plaça de Catalunya, la rambla de Verdaguer, el pont de Pedra i la plaça del Vi, on, davant de la Casa Carles, han lliurat i beneït el nou penó de la Confraria en presència de tot el maniple i dels expendonistes. Tot seguit han tornat cap a Sant Lluc.

El Ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar, en la passada sessió ordinària del 9 de març, posar el nom de plaça dels Manaies en l’espai que s’ha estrenat avui amb l’acte d’ofrena de l’escultura feta per Domènec Fita.

Et poden
Interessar
...