banner-elscatala-817x88px
El Museu Picasso acull \

Exposicions

El Museu Picasso acull "Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas"

bonart barcelona - 21/04/15
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356banner-elscatala-180x180px
El Museu Picasso de Barcelona acull fins el proper 3 de maig la intervenció artística Ombres, que forma part de l’exposició itinerant Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas. La llum és l’eix vertebrador d’aquesta mostra, que està viatjant arreu del territori de la mà del Departament de Cultura. Actualment, l’exposició es pot visitar a la Granja Soldevila (Santa Perpètua de Mogoda) i a la Fundació Municipal Joan Abelló (Mollet del Vallès).


La instal·lació Ombres arriba al Museu Picasso en el marc del Novum 2015, el Festival de la Ciència, Tecnologia i Innovació de Barcelona. Josep Perelló és el comissari d’Arts i Interferències, programa d’intervencions artístiques del Novum a través del qual es pretén obrir la perspectiva i el camp d’acció de la ciència de la mà de creadors heterodoxos que aporten alternatives als mecanismes més propis de la ciència.


La instal·lació Ombres forma part d’aquest programa. En ple Any Internacional de la Llum, Tom Carr, juntament amb TCteamwork, revisa l’obra més coneguda de l’arquitecte Carles Buïgas, la Font Màgica de Montjuïc, des de la creació contemporània. Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas ha estat seleccionada com a projecte artístic relacionat de l’Any internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum, proclamat aquest 2015 per l’Organització de les Nacions Unides (ONU).


Produïda i presentada al Museu d’Art de Cerdanyola, i comissariada per Fina Duran, la mostra pretén ser una mirada des del present a una obra del passat i amb l’esperit cap al futur, materialitzat amb les aportacions del TCteamwork. Aquest equip està format per Tom Carr conjuntament amb dos joves artistes, Massimiliano Moro i Lourdes Santandreu Planas. L’exposició compta, a més, amb la col·laboració d’un artista local a cadascun dels municipis que visita.


Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas és una de les mostres itinerants que el Departament de Cultura ofereix als municipis amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.


Actualment, la mostra es pot visitar a Santa Perpètua de Mogoda i a Mollet del Vallès; anteriorment, l’exposició s’ha pogut veure a Badalona, a Tortosa i a Manresa. Properament, com a mostra integrada en el Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura 2014-2015, la mostra es podrà visitar a Alella, a l’Hospitalet de Llobregat i a Terrassa.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura