FCC-Segell-banner4
Reactivació del món de l’art a la fira SiSitges

Certàmens

Reactivació del món de l’art a la fira SiSitges

bonart sitges - 07/05/15
BanerVictor04Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Les fires SiSitges són una proposta de mercat de diumenge especialitzat en el món de les antiguitats, el col·leccionisme i les arts.

El dia 17 de maig, està prevista l’arrencada amb la Fira d’Art on els mateixos artistes, pintors, escultors podran mostrar i posar a la venta les seves creacions. El firal estarà ubicat al pàrquing del davant del complex SiSitges en el polígon de Les Pruelles–Mas Alba i acollirà també llibreters especialitzats en llibre antic, llibre d’art i facsímil.

Les fires del SiSitges pretenen fomentar l’hàbit de mercadejar els matins dels diumenges  fins a migdia oferint objectes únics, originals i de col·lecció que acostumen a ser difícils de trobar  en els canals comercials habituals.

Les Fires a les Pruelles volen donar l’oportunitat per a la recuperació del mercat de l’art creant afició pel col·leccionisme, una tradició arrelada al Garraf on contem amb exemples de col·leccions úniques com la de nines de Lola Anglada al museu Romàntic de Sitges, la de curiositats marineres de Roig Toques a Vilanova i la Geltrú,

El Garraf és una comarca rica en museus d’art amb importantissimes col·leccions com la el de Santiago Rusiñol al Cau Ferrat, niu del modernisme català, el Maricel amb la col·lecció de Pérez Rosales o la Biblioteca Museu Balaguer la mòmia Nesi, joia de la col·lecció egípcia d’Eduard Toda.

Cada diumenge tindrà lloc la fira davant del SiSitges amb una temàtica pròpia: els pintors i escultors el tercer diumenge, els col·leccionistes de petit format el quart diumenge, per donar lloc  i tornar al pop-up store els primers diumenges i als antiquaris el segon diumenge de cada mes.

El mercat de l’art i el col·leccionisme han estat un dels motors en l’economia sitgetana que en els bons temps va contar amb una catorzena d’establiment dedicats al comerç  antiquari, recuperar aquest mercat especialitzat és un repte atractiu amb el valor afegit de la cultura i el coneixement que un objecte tan simple com una caixa de llumins pot despertar.

A partir d’ara tots els diumenges s’il·luminen amb un nou i atractiu mercadal, la fira d’art, la d’antiguitats i la de col·leccionisme en petit format a SiSitges, polígon Les Pruelles–Mas Alba.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner