Expo Josep Coll 2022 baner
\

Exposicions

"Francesc Todó. Segle XXI" al Museu de l'Ebre i Museu de Tortosa

bonart tortosa - 08/05/15
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Sota el títol Francesc Todó. Segle XX - Segle XXI, el Museu de Tortosa i el Museu de l’Ebre han endegat un projecte en comú, que vol apropar-nos a l’obra d’aquest artista nascut a Tortosa l’any 1922. Les exposicions es podran visitar del 9 de maig al 5 de juliol del 2015.

Representant de l’avantguarda figurativa de postguerra al segle XX i pintor amb veu pròpia, reconeguda i reivindicada al segle XXI, Francesc Todó torna un cop més a Tortosa.
A la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa, es presenta la mostra Francesc Todó. Segle XX, amb una vintena d’obres d’entre els anys 1948 i 2000, que il·lustren la particular concepció que Francesc Todó ha tingut de la pintura en diferents moments de la seva llarga trajectòria: paisatge de factura postimpressionista, obra d’un marcat ingenuisme que configura part de la producció dels anys 50, l’eclosió en l’obra de les màquines entre 1956 i 1964, obres de la dècada dels 60 amb una capacitat de síntesi que l’apropen a l’abstracció, per a continuar amb el període en què expressa una singular fascinació pels objectes a través de les inconfusibles natures mortes que evolucionaran cap al lirisme, cap a la representació de la seva visó més intima del món i de les coses.

Al Museu de l’Ebre, Francesc Todó. Segle XXI, s’exposa una mostra de la producció pictòrica dels darrers 15 anys. les obres, de caràcter figuratiu i geomètric, tenen com a temes les natures mortes, compostes amb objectes impregnats de vivències, i els paisatges, on l’arquitectura esdevé protagonista. Tot plegat il·lustra l’excel·lència i la continuïtat de la seva trajectòria, i esdevé immillorable prova del fet que Todó avui pinta i que setanta anys d’ofici no han fet més que avivar-li l’entusiasme per la pintura.


Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1