JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Vuitena edició de la Nit en Blanc

Vuitena edició de la Nit en Blanc
bonart màlaga - 08/05/15

La programació de la vuitena edició de la Nit en Blanc de Màlaga, que ret un homenatge a la mar, ha estat presentada a l'auditori del Centre Pompidou Màlaga per la regidora de Cultura, Gemma del Corral, i representants de les entitats públiques i privades participants. Aquest any són 183 les activitats que ofereix la festa nocturna de la cultura -algunes d'elles presenten, al seu torn, diferents alternatives-, que es desenvoluparà en 143 espais de la ciutat des de les 20:00 a les 02:00 hores del proper 16 de maig.

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Màlaga, que organitza aquest esdeveniment anual, presenta 22 propostes pròpies, a les que se sumen les d'altres delegacions i organismes municipals, com les àrees d'Educació, Joventut, Medi Ambient, Accessibilitat, Igualtat, el Cementiri de Sant Miquel o l'Observatori de Medi Ambient Urbà (OMAU), entre d'altres.

La temàtica d'aquest any esdevé summament cridaneres algunes de les accions urbanes que s'han projectat, com les activitats El fons del cel i Murmuris del mar, que portaran a diferents espècies marines a Carrer Larios a manera de singulars intervencions artístiques . També destacarà per la seva espectacularitat la instal·lació audiovisual sobre l'emblemàtica fanal del Port de Màlaga, que bé podria erigir-se en icona de la marítima Nit en Blanc. El públic anirà descobrint més instal·lacions en altres façanes d'edificis de la ciutat, com la que submergirà en el mar a les sales de La Corachan o El gran peix nedant sobre la Fundació Picasso. El públic podrà també bussejar Mar endins al pati de l'Arxiu Municipal. I, seguint l'essència participativa d'aquesta nit de la cultura, igualment serà molt especial l'activitat que proposa crear una gran obra d'art comú al Moll Un.

Els museus, sales i galeries d'art obriran les seves instal·lacions de forma gratuïta durant La Nit en Blanc i, a més de les seves exposicions permanents i temporals, oferiran altres propostes als visitants.

El Centre Pompidou Màlaga i la Col·lecció del Museu Rus de Sant Petersburg s'estrenen a la cita cultural de l'any per excel·lència. Aquest últim programarà una instal·lació infantil que evoca una de les escenes pictòriques russes i una activitat en la qual alguns models de les obres cobraran vida i interactuaran amb el públic.

Una de les propostes més suggerents en l'apartat de museus és la que presenta el Museu Carmen Thyssen, que actualment acull una exposició temporal en la qual el mar és el protagonista, gairebé absolut, dels llenços. El centre proposa als visitants un passeig "en vaixell" per les seves sales, un trajecte que entronca amb el concepte de "llibertat" i que convidarà a la participació activa del públic. Per la seva banda, el Museu del Patrimoni Municipal (MUPAM) descobreix durant La Nit en Blanc 2015 un avanç del nou projecte de condicionament tecnològic que incorpora al seu discurs expositiu i ofereix també sorpreses variades al públic.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1