canal-mnactec-1280-150

Exposicions

El poder de la imatge segons Antonio Fernández Alvira

El poder de la imatge segons Antonio Fernández Alvira
bonart saragossa - 11/11/19

L'artista aragonès Antonio Fernández Alvira torna a exposar a la seva terra per mostrar als visitants de l'IAACC Pablo Serrano com el poder de la imatge pot portar-nos a engany. Elements per a un discurs és un treball en el qual el creador es val de materials basats en runes per formar instal·lacions i escultures que formen una il·lusió. Una mena de artifici escultòric amb el qual Fernández Alvira reflexiona sobre com determinats relats es legitimen i s'universalitzen al presentar-se sota l'empara del saber acadèmic.

La mostra, que s'inaugura aquest dimecres i es podrà veure al museu saragossà fins al pròxim 29 de març, es compon d'una quinzena de peces que parlen del poder de la imatge, de com les interpreta l'ull humà i les erigeix ​​com reals, però que no suporten lectures posteriors.

L'exposició, que s'obre amb una instal·lació i va progressivament sintetitzant, fins acabar amb obres més minimalistes i subtils, denuncia com les imatges es fan servir per promoure determinats discursos, a través d'una mena de joc amb la construcció espacial. D'aquesta manera, aquest últim treball d’Alvira parla sobre la necessitat de sotmetre a crítica a tota pretensió d'arribar a una veritat essencial i irreductible, i ho fa mitjançant els mecanismes d'exhibició utilitzats per la museologia arqueològica, les tipologies de display i l'ús dels fakes.

Nial nou-180x178JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88