banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Massafont, Crescenti i Varés representen l’Ajuntament de Girona a La Mercè

Massafont, Crescenti i Varés representen l’Ajuntament de Girona a La Mercè
El 12 de novembre de 2019, a les 19h., s’inaugurarà, al Centre Cultural La Mercè de Girona, l’exposició fotogràfica Blue Skies, Red Panic. Anys ‘50 a Europa, una exposició col·lectiva amb imatges d’alguns dels arxius fotogràfics més importants d’Europa, entre ells el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l’Ajuntament de Girona. Des del CRDI s’hi participa amb fotografies de Martí Massafont, Salvador Crescenti i Antoni Varés.
 
En el marc de la inauguració, el periodista i exdelegat de la Generalitat de Catalunya a Suïssa i França,  Martí Anglada, farà la conferència “França, al timó europeu dels anys 50; Alemanya, al timó dels anys 2000”.
 
L’exposició il·lustra els anys cinquanta d’una Europa emergent, en precari equilibri entre Orient i Occident, entre la llibertat i la repressió, el terror i l’eufòria. Aquesta és una exposició itinerant que prové de Pisa i que continuarà amb destinació a Anvers i Berlín. Forma part del projecte European Kaleidoscope en el qual participa el CRDI. L'objectiu d’aquest projecte és posar en relació la fotografia patrimonial amb les noves tecnologies, per tal de descobrir la vida als anys cinquanta a partir del llegat iconogràfic i alhora potenciar l'interès ciutadà pel patrimoni.
 
Bouffants, clapejats, Balenciaga, Vespa, Rockabilly, Stepford chic: la llista de fenòmens icònics dels cinquanta és gairebé infinita, com també ho és el nombre de tòpics dels cinquanta que impregnen la nostra cultura i mitjans. El que la majoria de nosaltres transmetem amb els nostres relats contemporanis és la visió dels anys cinquanta com una època de felicitat intrínseca: un paradís d’època moderna i de colors vius. Però les situacions polítiques i els nivells de vida eren molt diferents a tot el continent, i mentre el rock‘n’roll i els batuts de maduixa van portar el gust dolç d’Amèrica, una altra superpotència va provocar el “pànic vermell”. Profusió i estrès, rebel·lió i repressió, aspiració i ansietat van provocar una barreja explosiva que, al final, provocaria un munt de canvis a la societat.
 
L’exposició compta amb 26 fotografies de gran format agrupades en 11 temes diferents que ofereixen una visió “calidoscòpica” de l’Europa dels anys cinquanta. Aquesta mostra es podrà veure al claustre del Centre Cultural La Mercè entre el 12 de novembre i el 19 de desembre de 2019.
Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1Eude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88