FCC-Segell-banner4
Activitat familiar \

Notícies

Activitat familiar "Fem parlar les pedres" al MNAT

Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBanerVictor04


Aquest diumenge 17 de novembre continua el programa organitzat pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, “Vine al Museu en família! Pots fer una gran descoberta”, pensat per a famílies que vulguin passar una estona interessant i divertida al voltant del nostre passat romà. 


En aquesta ocasió, el MNAT proposa una activitat on coneixerem la ciutat de Tàrraco a través dels materials petris: “Fem parlar les pedres!”


Al llarg de la història la pedra ha estat un element fonamental per a la humanitat: per a la construcció (cases, fortificacions, temples, camins…), per a la representació artística (escultures, relleus, mosaics...), per a l’expressió simbòlica (inscripcions…). Tàrraco n’és un clar exemple. La muralla, el circ, el teatre, l’amfiteatre, els temples, els carrers, les cases urbanes, les vil·les rurals… tot es va bastir utilitzant la pedra més propera –la que proporcionava el propi territori–, juntament amb altres importades d’arreu, sovint procedents de les més prestigioses pedreres de l’Imperi.

A través d’una selecció de peces –posades en les mans dels artesans que hi van intervenir (picapedrers, marbristes, escultors, comerciants...) – coneixerem la societat de Tàrraco a través del llenguatge de les pedres.

Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura