DP_Bonart-1280x150px

Exposicions

‘Surrealista’, la gran retrospectiva de Lee Miller arriba a Màlaga

‘Surrealista’, la gran retrospectiva de Lee Miller arriba a Màlaga
bonart màlaga - 12/11/19

El Centre de cultura contemporània de la Diputació de Màlaga, La Tèrmica, inaugura aquest dijous 14 de novembre una gran mostra retrospectiva sobre una de les fotògrafes claus de l'Segle XX, Lee Miller. L'exposició, comissariada per Vittoria Mainoldi i Mario Martín Pareja, conté un total de 101 fotografies; la més icòniques i famoses de la cursa de Miller, fins i tot, es mostra la mítica sessió realitzada a l'apartament de Hitler, poques vegades exhibida. Es podrà visitar fins el 26 de febrer de 2020, de dimarts a diumenge de 11.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 hores, amb entrada lliure fins a completar aforament.

Aquest dijous a les 20.00 hores l'espai cultural inaugurarà la mostra, dividida en dues sales expositives. De forma prèvia, a les 19.00 hores, Antony Penrose, fill de Lee Miller, oferirà una conferència en relació amb aquesta exposició.

Descoberta per Condé Nast, Lee Miller (1907-1977) es converteix des de la primera portada per a Vogue el 1927 a una model reconeguda i sol·licitada per les revistes de moda. Molts dels fotògrafs més importants de l'època la retraten, com Edward Steichen, George Hoyningen-Huene o Arnold Genthe, fins que ella decideix passar a l'altre costat de l'objectiu. Després d'aquesta decisió es forja una de les carreres més brillants i interessants de la història de la fotografia universal.

Surrealista de Lee Miller és una gran retrospectiva composta per les imatges més icòniques i famoses pertanyents a tots els períodes de la seva carrera artística: l'estada a París, el retorn a Nova York, el període entre Orient i Occident abans de l' esclat de la Segona guerra Mundial, la trajectòria com a corresponsal de guerra seguint a l'exèrcit americà, i els seus últims anys. S'inclou en la mostra la sessió realitzada en els apartaments de Hitler, rarament exposada.

A la imatge, detall d'una fotografia de Lee Miller.
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014DP_Bonart-180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88