JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

ESTAMPA 2019 TANCA VENDES D'OBRES DE 174 ARTISTES DIFERENTS

ESTAMPA 2019 TANCA VENDES D\'OBRES DE 174 ARTISTES DIFERENTS
bonart madrid - 14/11/19

ESTAMPA 2019 va tancar les portes de la seva XXVII edició amb l'assistència de 18.000 visitants i una satisfacció generalitzada de les galeries participants. Una convocatòria en què van participar 77 galeries, que va comptar amb Daniel Canogar com Artista Convidat, i que s'ha consolidat com la gran cita de tardor de l'mercat de l'art a Espanya i una referència per al galerisme i el col·leccionisme al nostre país.

La fira ha realitzat una primera anàlisi de resultats a partir d'una llista d'artistes les obres dels quals han estat venudes en ferm durant la fira, celebrada a IFEMA al mes d'octubre. Aquestes dades han estat proporcionades per les galeries participants, que han acabat de realitzar aquestes vendes en les dues setmanes posteriors a el tancament d'Estampa. Les operacions i gestions a mitjà i llarg termini queden per tant fora d'aquesta anàlisi (s'adjunta llista completa).

Entre les conclusions que es poden obtenir de la llista d'artistes que han venut obra, destaca que el 89% pertanyen a el primer mercat, comportant-ESTAMPA19 com una mostra de gran vivesa i actualitat, deixant molt relegades, amb un 11%, les propostes de compravenda d'artistes no representats directament per les galeries i la gràfica de segon mercat. D'entre aquest gran percentatge d'artistes de primer mercat, l'anàlisi de dates de naixement indica que, en un 71%, s'han venut treballs d'artistes menors de 59 anys, és a dir en els moments de mitja cursa i emergents. Aquesta dada mostra un interès dels col·leccionistes i compradors per l'art més actual i madur del nostre mercat. Pel que fa al percentatge per gèneres, la llista de creadors que han venut obra mostra que entre els artistes de primer mercat segueix havent-hi un clar desequilibri de gènere, un 23% de dones i un 77% d'homes, tot i que les artistes en ESTAMPA19 han tingut un gran protagonisme, amb 103 dones artistes exposades per les galeries.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90