JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

‘RESIDÈNCIA HABITUAL’, la propera exposició de l’espai Stendhal

‘RESIDÈNCIA HABITUAL’, la propera exposició de l’espai Stendhal
bonart barcelona - 14/11/19

RESIDÈNCIA HABITUAL és el lloc on es viu amb la intenció de romandre. En aquest projecte, de Kira Diez i Manuel Moranta que es podrà veure a l'espai Stendhal, els artistes reflexionen, a través de pintures, dibuixos i escultures, sobre la casa com a realitat física i psicològica, de tot allò que ens mou a demorar-nos en un espai i voler convertir-lo en la nostra residència habitual.

La casa és un dels motius més representats en els dibuixos infantils, i element d'aparició recurrent en els somnis. Podem trobar variades interpretacions al respecte, però el que no es pot negar és que és un element de gran simbolisme i al què atribuïm gran càrrega psicològica. A part d’oferir-nos protec- ció o un lloc on resguardar-nos, la nostra residència és on habitualment desenvolupem els aspectes més íntims de la nostra vida i els nostres vincles afectius.

Residència habitual és un concepte ple de significat:  1.° El fet de residir en un lloc (element material, corpus). 2.° El propòsit o intenció de la persona de fer-ho de manera permanent (elemento espiritual, animus).  El primer element (corpus) s’expressa amb la paraula «residència»; el segon (animus) ve requerit pel qualificatiu «habitual».

La casa és un tema recurrent en el treball de Kira Diez i Manuel Moranta, creadors que habitualment treballen per separat, però que han col·laborat per primera vegada per a aquesta exposició a la galeria Stendhal. En el moment de buscar un concepte que interpel·lés a tots dos tant en sentit plàstic com temàtic, tenien clar que volien parlar de la casa, de l'habitar, de l'ésser humà i el seu refugi en l'univers.

A partir d'una imatge simbòlica molt forta: un dels caps pensants de Manuel Moranta i una de les cases mediterrànies de Kira Diez, que encaixen entre si, han creat una exposició que s'articula en forma de recorregut capicua, podent-se comprendre en tots dos sentits de la sala. Les peces d'un i altre s'intercalen amb un fil argumental, dividint-se en tres blocs temàtics: la casa-objecte, les parts acotades de la casa i els objectes domèstics, elements quotidians que fan que un espai sigui una residència habitual. La inauguració serà el dijous, 28 de novembre a les 19,30h.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal