FCC-Segell-banner4
Edicions Poncianes publica \

Biblioteca

Edicions Poncianes publica "Encesa", de Jordi Carulla-Ruiz

BanerVictor04Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2
Edicions Poncianes publica el tercer poemari de Jordi Carulla-Ruiz: Encesa. Després de L’escorça i la mel (Fonoll, 2008) i Neu – Or negre (Edicions Poncianes, 2012), Jordi Carulla presenta una quarantena de poemes i diversos textos que configuren un univers personal i una trajectòria vital, esquitxats de fotografiesque els fan companyia i els complementen.

El primer és un recull de moments mirall, guspires de sentit, moments de somni compartit. Catarsis interiors que obren el poemari per anar conduint el lector pel cordó umbilical a través del deliri poètic i altres claus de volta (Encesa I).

En un segon pas del viatge pel propi laberint, a Encesa II s’hi obre el record original del fet de néixer, la primera remembrança, en l’hàbitat del record trobat on es configura el propi relat. Poemes que conviden el lector a tornar a l'instant del naixement, viscut per tothom però que ningú recorda; si més no a la consciència. La llum com a record, el cos com a memòria o foscor on inscriure’s. Poemes hologrames dins de l’habitacle-casa del cos.

En tercerlloc, un pas de l’instant exterior a l’instant interior, que sols és possible per l’encesa de la llanterna del cor. Un grup de poemes que tornen a l'experiència reviscuda des del prisme de la vivència, el somni i la interpretació (Encesa III).
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-