BONART-817x68px-Màscara
Retrospectiva de Miquel Ruiz al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec

Exposicions

Retrospectiva de Miquel Ruiz al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec

bonart peralada - 30/07/15
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
S’ha inaugurat al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada l’exposició fotogràfica «Miquel Ruiz Avilés: una altra manera de captar el món, 1979-2013». La mostra és un testimoni gràfic que recull la trajectòria de Miquel Ruiz, considerat un dels referents del fotoperiodisme a les comarques gironines.

L’acte ha estat encapçalat pel mateix Miquel Ruiz, per l'alcalde de Peralada, Pere Torrent i pel periodista Salvador Garcia Arbós.

L’exposició, organitzada per INSPAI. Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, arriba a la Jonquera després d’haver passat pel festival Visa Off de Perpinyà i per poblacions com Figueres, Castelló d’Empúries i Cadaqués. Desprès, continuarà el seu cicle itinerant per diferents sales d’exposicions de les comarques gironines com ara l’Estartit, Hostalric o Peralada.

La mostra respon a una acurada selecció d’entre totes les imatges que integren el Fons Miquel Ruiz, el qual va ser cedit el 2010 a INSPAI, i que consta de més de cent mil fotografies. L’exposició segueix un patró temàtic mitjançant el qual fa un recorregut per la trajectòria professional i vital de Ruiz entre 1979 i 2003. Les fotografies exposades estan dividies en quatre blocs: el primer fa referència a la premsa territorial; el segon, a les seves experiències en la premsa internacional; el tercer se centra en la seva estada a Bòsnia, i el quart mostra la seva producció més recent per mitjà d’Instagram.

La mostra es podrà visitar del 30 de juliol al 21 d’agost.

Fotos Martí Artalejo.

Et poden
Interessar
...