Visites Palau Moja_1280x150

Notícies

Presentació del catàleg de l’exposició “Dalí. Pitxot. Cadaqués. Entorn a la pintura”

bonart cadaqués - 31/07/15
El Museu Municipal de Cadaqués ha acollit la presentació del catàleg de l’exposició temporal Dalí. Pitxot. Cadaqués. Entorn a la pintura. A l’acte hi han assistit Josep Lloret, alcalde de Cadaqués, Margarita Figueras, regidora de Cultura, Montse Aguer, directora del Centre d’Estudis Dalinians de la Fundació Dalí i comissària de l’exposició, i Pere Vehí, autor d’un dels textos del catàleg.

El catàleg recull exhaustivament el contingut de l’exposició i inclou textos, els autors dels quals són Joan Figueras, ex-alcalde de Cadaqués, Jordi Mercader, patró de la Fundació Dalí, Montse Aguer, comissària de l’exposició, i el cadaquesenc Pere Vehí.

En paraules de Joan Figueras, “aquest catàleg suposa un homenatge del poble de Cadaqués a l’amic i cadaquesenc Antoni Pitxot i Soler, recentment declarat fill predilecte de la Vila”. Jordi Mercader destaca “Des de la intimitat de l’“alter ego” del seu estudi es destil·la el millor de l’humanisme i dels horitzons antics, que tan bé coneix i que tan bé es reconeixen, en el sentit de les seves naturaleses minerals, amb notes de records retrobats a la platja de Sa Conca”. De la seva banda, Montse Aguer sintetitza l’objectiu de la mostra: “Aquesta exposició és homenatge a la llarga amistat i col·laboració de Salvador Dalí i Antoni Pitxot. És un homenatge també a l’art i la pintura. I a un paisatge, el de Cadaqués, un paisatge mineral, únic, que els inspira i condiciona alhora”. Finalment, Pere Vehí en fa també una semblança: “... Pitxot usa durs i perennes cantells, testimonis muts de la història, per a recompondre un univers que inclou la gran iconografia pictòrica”.

La mostra conté 38 pintures de Pitxot provinents de la col·lecció italiana Dalle Molle que no s’havien vist mai abans a l’Estat espanyol, junt a 30 dibuixos de Dalí per il·lustrar 50 secrets màgics per pintar i 19 fotografies.

L’exposició compta amb el patrocini d’AMSA, la Fundació Abertis, la Diputació de Girona i el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.
bonart-1_1inclassificables

Et poden
Interessar
...