728x90

Notícies

El Premi Pilarín Bayés reivindica la importància en la defensa dels Drets dels Infants

El Premi Pilarín Bayés reivindica la importància en la defensa dels Drets dels Infants
bonart barcelona - 19/11/19

A partir d’una nova edició del seu estudi Escoltem els infants, el Premi Pilarín Bayés vol reivindicar la necessitat urgent de fer efectius els drets i deures dels nens i nenes d’arreu del món recollits en la convenció dels Drets dels Infants. Arran de les conclusions extretes en l’estudi elaborat pel Premi s’incideix en la importància de protegir i posar en valor els drets dels nostres infants perquè puguin viure en un entorn digne i emocionalment estable.

En la celebració d’enguany del Dia Internacional de la Infància (20 de novembre) es commemoren els 30 anys de la convenció dels Drets dels Infants, temàtica que el Premi Pilarín Bayés va escollir per la 16a edició del seu concurs literari. Coincidint amb aquesta important efemèride l’Obra Social Sant Joan de Déu publica un nou estudi de la col·lecció Escoltem els infants, que edita conjuntament amb l’editorial Mediterrània. 

Anna Maria Novella, professora de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona i experta en els Drets dels infants, ha estat l’encarregada de redactar aquest nou estudi anual a partir de l’anàlisi dels gairebé 750 contes elaborats per més de 6.500 alumnes que es van presentar en la 16a edició del Premi. Enguany la temàtica girava entorn als Drets dels Infants i l’experta ha detectat “7 idees força per seguir avançant” en aquest àmbit.

L’estudi que porta per títol Nens i nenes ens conviden a reflexionar sobre els Drets dels infants vol esdevenir una eina educativa per a mestres i famílies que els serveixi per entendre la situació actual dels drets i deures dels més petits. L’estudi constata que en la majoria de relats els mateixos infants en són els protagonistes (80,67%) i ho són perquè alguns dels seus drets estan desatesos. També es fa palès que en bona part dels contes la figura que defensa els drets dels infants són els mateixos nens i nenes (44,53%), aspecte que denota el seu alt nivell d’implicació. En les conclusions de l’estudi s’han inclòs “7 idees per avançar” entre les que destaquen els conceptes de que “tots i totes tenim els mateixos drets”, que “s’han de promoure els drets dels infants” o que “garantir els drets permet créixer en un entorn de benestar emocional”.

El Premi Pilarín Bayés, organitzat per l’Obra Social Sant Joan de Déu i que compta amb la col·laboració especial de la mateixa Pilarín Bayés, ha esdevingut un dels guardons de referència en l’àmbit educatiu a Catalunya i anualment atorga diversos premis en les categories de cicle inicial, cicle mitjà, cicle superior i educació especial.

BANNERS BONART_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90