banner-elscatala-817x88px
L’obra ‘Trista herència’ de Sorolla torna a València

Notícies

L’obra ‘Trista herència’ de Sorolla torna a València

bonart valència - 19/11/19
180x180Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW

L'obra de Joaquim Sorolla Trista herència ha tornat  a València, als fons artístics de la col·lecció de la Fundació Bancaixa, després de la seva exhibició durant aquest any a Londres i Dublín, on ha estat contemplada per 218.142 persones.


L'obra es va traslladar el passat mes de febrer a la seu de la National Gallery de Londres per formar part de l'exposició Sorolla: Spanish Master of Light, la primera exposició britànica de l'impressionista espanyol en més d'un segle. La peça Trista Herència !, que Sorolla va pintar el 1899 a la platja de la Malva-rosa, va ser l'única obra que va viatjar des de la ciutat de València a aquesta exposició, per la qual han passat 170.000 persones de març a juliol.


L'exposició va itinerar a l'agost a la seu de la National Gallery a Dublín. La mostra, que ha estat oberta a el públic fins el passat 3 de novembre, ha permès donar a conèixer per primera vegada a Irlanda l'obra de l'artista valencià, aconseguint els 48.142 visitants.


Pintada per Sorolla a la platja de la Malva-rosa fa 120 anys, el 1899, la peça va romandre a l'Església de l'Ascensió de la Cinquena Avinguda de Nova York durant més de cinquanta anys fins que va ser adquirida per Fundació Bancaixa el 1981, recuperant-se així per el patrimoni cultural valencià.

Et poden
Interessar
...

817x68