FCC-Segell-banner4
‘Cazando impresiones. Sorolla en pequeño formato’ al Museo de Bellas Artes de Bilbao

Exposicions

‘Cazando impresiones. Sorolla en pequeño formato’ al Museo de Bellas Artes de Bilbao

bonart bilbao - 19/11/19
2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-catLa-Galeria-201602-recurs

Sorolla va pintar prop de dos mil olis sobre cartró, taula, paper o trossos de tela de molt petita grandària -no excedeixen dels 20 x 30 cm-, que ell denominava "apunts" , "taques" o "notes de color". Estan sempre relacionats amb el treball de l'artista en cada moment de la seva trajectòria, sense que puguin arribar a ser estrictament considerats estudis preparatoris per a posteriors composicions. Són, doncs, una mena de registre de la manera de mirar de Sorolla i la millor síntesi dels seus interessos pictòrics.


Aquest tipus d'apunt va ser un format sovint utilitzat al llarg de segle XIX pels grans artistes, i Sorolla ho va usar també durant tota la seva vida com una manera d'exercitar la seva destresa que constitueix, a més, un valuós testimoni sobre la seva producció més privada i lliure.


Organitzada amb la col·laboració del Museu Sorolla i la Fundació Museu Sorolla de Madrid, Caçant impressions. Sorolla en petit format ha comptat amb el comissariat de Maria López Fernández, Blanca Pons-Sorolla i Consuelo Luca de Tena. Les dues primeres són, a més, autores dels assajos i de la cronologia inclosos en el catàleg editat amb motiu de l’exposició.


La mostra es compon de 186 pintures en petit format sobre taula o cartró o altres materials, pertanyents a la col·lecció del Museu Sorolla. Els acompanya una petita vitrina on es mostren la seva paleta i altres estris de l'ofici que exemplifiquen la seva vocació de pintor a l'aire lliure.


Després de la seva reeixida presentació al Museu Sorolla de Madrid, Caçant impressions. Sorolla en petit format es podrà visitar al museu de Bilbao a les sales 32 i 33 de l'edifici modern des del 20 de novembre fins al 23 de febrer de l'any vinent.

Et poden
Interessar
...

banner-pablito