970x250_appec2021
\

Exposicions

"Distinció. Un segle de fotografia de moda" s'exposa al Museu del Disseny

bonart barcelona - 19/11/15
180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
El Museu del Disseny de Barcelona (plaça de les Glòries, 37-38, Barcelona) acull l’exposició Distinció. Un segle de fotografia de moda, del 26 de novembre fins al 27 de març de 2016, sobre un gènere fotogràfic poc estudiat.

La mostra inclou 160 imatges dels fotògrafs més rellevants de l'estat espanyol en aquests últims 100 anys. Destaquen els treballs de Juan Gyenes, Leopoldo Pomés, Oriol Maspons, Manel Esclusa, Maria Espeus, José Manuel Ferrater, Antoni Bernad, Manuel Outumuro, Txema Yeste, Bèla Adler & Salvador Fresneda, Eugenio Recuenco o Sergi Jasanada, entre d’altres.

Per primera vegada es mostra una part important de la Col·lecció de fotografia de moda que el museu ha creat en els darrers temps. Aquesta exposició en subratlla la singularitat, l’originalitat i la influència, que s’estén a múltiples aspectes de la nostra vida a través de 160 imatges de 38 fotògrafs.

Quins han estat els trets comuns de la fotografia de moda al llarg del temps? Com ha evolucionat? Per què exerceix una fascinació tan gran? Per a explicar-ho, el comissari Juan Naranjo ha triat el concepte de Distinció, que té un doble sentit: l’elegància -que és un tret intrínsec de la moda- i la diferència, que connecta amb les avantguardes artístiques.

Des de l’època del modernisme -quan les revistes impreses en papers d’alta qualitat van començar a reproduir fotografies de models i vestits- fins als mitjans digitals actuals: seducció, provocació i glamur.

L’exposició consta de 7 àmbits en les quals a més de seguir un ordre cronològic, s’hi presenten també reunides temàticament: Fotografia i moda abans de la fotografia de moda, Nova Visió, Interiors i exteriors, Moviments, Escenificacions y fantasies, Identitat i diferència i Paisatge.

Et poden
Interessar
...

817x68