banner-1280x150-gene

Notícies

La Casa Encendida acompanya la Cimera de Clima amb cinema, col·loquis, una exposició i un taller

La Casa Encendida acompanya la Cimera de Clima amb cinema, col·loquis, una exposició i un taller
bonart madrid - 04/12/19

La Casa Encendida, des dels seus inicis, està compromesa amb el medi ambient i la sostenibilitat. Per això, per apropar la Cimera de Clima 2019 a el públic, de el 3 a el 13 de desembre proposa una programació especial dissenyada per l'Eix Verd de el Ministeri de Transició Ecològica. A través d'un cicle que uneix cinema, debats, una exposició i un taller, la programació posa el focus en la necessitat d'actuar, buscar solucions pràctiques i explorar conjuntament altres escenaris de convivència solidària i sostenible.

El programa exhibeix quatre cintes representatives de l'canvi climàtic i que ofereixen una mirada calidoscòpica d'aquesta problemàtica. Mentre Chasing Coral mostra els canvis en la natura -en concret en els corals dels oceans-, An Inconvenient Sequel: Truth to Power aporta el marc polític, donant continuïtat a Una veritat incòmoda. La pel·lícula acompanya l'ex vicepresident dels Estats Units a Al Gore en la seva lluita per convèncer els líders polítics perquè inverteixin en energies renovables.

Per la seva banda, Time to Choose, de l'guanyador d'un Oscar Charles Ferguson per Inside Job, exposa tant les causes del canvi climàtic com a possibles solucions viables a la situació actual; i The Great Green Wall, produïda per Fernando Meirelles (director de Ciutat de Déu), és una estrena a Espanya que uneix acció social i cultura. El documental acompanya una música a través de la primera línia de lluita de l'canvi climàtic: la Gran Muralla Verda d’Àfrica.

Després de la projecció de les cintes tenen lloc col·loquis amb científiques, joves, comunicadors i cineastes perquè el públic pugui dialogar sobre el canvi climàtic i els seus efectes sobre el planeta i la humanitat. L'exposició Planeta terra. Els nostres grans reptes és una mostra que, de forma pedagògica, s'explica pels diferents espais de La Casa Encendida el decàleg dels desafiaments a què s'enfronta la humanitat i el planeta com la defensa de la biodiversitat, la correcta gestió de l'aigua o la eliminació de la fam a nivell mundial. La programació es complementa amb la trobada Climate collage. El mural del clima. Aquest taller lúdic proposa als participants explorar els mecanismes que s'utilitzen en les Cimeres de Clima, on decideixen què fer si estigués a les seves mans les negociacions internacionals.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90