FCC-Segell-banner4
Un cicle de conferències a Barcelona commemoren el 50è aniversari de la mort de Mies van der Rohe

Notícies

Un cicle de conferències a Barcelona commemoren el 50è aniversari de la mort de Mies van der Rohe

bonart barcelona - 07/12/19
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Culturabanner web TA22_bonart_180x180

La Fundació Mies van der Rohe organitza, amb motiu del 50 aniversari de la mort de Mies van der Rohe, un cicle de conferències els dies 9, 10 i 11 de desembre sobre el llegat perdurable de l’arquitecte i la seva obra.


El dia 9 l’objectiu són les vides dels edificis europeus de Mies van der Rohe que van canviar per sempre la manera d’entendre l’arquitectura: hem convidat les directores i els directors de la Weissenhofsiedlung de Stuttgart, les cases Lange i Esters de Krefeld, la Villa Tugendhat de Brno, la casa Lemke i la Neue Nationalgalerie de Berlín a explicar-nos les vicissituds d’aquestes obres i les institucions que en tenen cura.


El dia 10 l’objectiu és fer palesa la recerca feta des de Barcelona sobre l’arquitectura i l’obra de Mies van der Rohe i en algun cas de Lilly Reich. Els autors i autores d’algunes d’aquestes tesis llegides a la UPC compartiran el més destacat de la seva recerca i la lectura que en podem fer si ho apliquem al propi Pavelló de Barcelona.


El dia 11 es parlarà de la preservació, restauració i reconstrucció de l’obra de Mies van der Rohe amb l’arquitecte responsable de les intervencions al Crown Hall o als apartaments Lake Shore Drive de Chicago entre d’altres.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura