banner-elscatala-817x88px
El CCCB estrena temporada amb \

Notícies

El CCCB estrena temporada amb "Making Africa. Un continent de disseny contemporani"

bonart barcelona - 01/01/16
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_HaPicasso_Bonart_360x356
El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB, carrer Montalegre, 5, Barcelona) enceta la temporada expositiva del 2016 amb la mostra Making Africa. Un continent de disseny contemporani, que es podrà visitar del 22 de març del 2016 al 31 de juliol.

Concebuda per aportar una nova visió sobre el disseny africà contemporani, l’exposició mostra l’obra de més de 120 artistes i dissenyadors i il·lustra com el disseny acompanya –i fins i tot promou– els canvis econòmics i polítics al continent tot establint un diàleg íntim amb disciplines relacionades com ara les belles arts, la il·lustració, el cinema, la fotografia, l’arquitectura i l’urbanisme.

Del juliol al desembre, s'exposarà La màquina de pensar. Ramon Llull. De l'Ars Magna a l'art computacional, una exposició dinàmica, sonora, en moviment, on el protagonisme es dóna a instal·lacions artístiques audiovisuals que dialoguen amb peces històriques: manuscrits il·luminats llatins, perses, àrabs, indis i objectes d’època.

A l'octubre, s'inaugurarà 1000m2 de desig. La mostra es proposa donar visibilitat als espais en què es mou la sexualitat en el marc de la cultura occidental, espais arquitectònics reals i també llocs de l’imaginari. L'exposició centra la seva atenció en la manera com actuen aquests espais per conformar i tipificar rols i pràctiques, i posa de manifest la importància que té l'arquitectura com a ressort que activa el motor del desig.

Una part important de la programació del 2016 està centrada en la literatura. Se celebraran noves edicions dels festivals Primera Persona (6 i 7 de maig) i de Kosmopolis, que durant tot l'any acollirà diferents actes i presentacions com Eurocon, Poetry Slam Barcelona o New voices from Europe, entre d'altres, i que, a més, comptarà amb la presència de la premi Nobel Svetlana Alexiévich.

A la imatge, una fotografia de la mostra Making Africa. Un continent de disseny contemporani.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat