BannerFCC_Bonart

Notícies

Vic pren el relleu de Vilafranca del Penedès com a Capital de la Cultura Catalana

Vic pren el relleu de Vilafranca del Penedès com a Capital de la Cultura Catalana
Baner_MarDeFons_Bonart_180x180BONART-180x180-SADE
bonart - vic - 01/01/16
A partir de l'1 de gener del 2016, Vic és Capital de la Cultura Catalana. La ciutat pren el relleu com a referent cultural per a l’àmbit lingüístic català de Vilafranca del Penedès, que ha exercit com a Capital de la Cultura Catalana 2015.

Vic durà a terme l’obertura formal de la seva Capital de la Cultura Catalana 2016 el 16 de gener amb l’espectacle Engeguem. A partir d’aquesta data la ciutat desenvoluparà una vuitantena d'activitats.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha expressat amb motiu de l’inici de la Capital de la Cultura Catalana 2016 que “la cultura, que és una de les nostres senyes d’identitat que ens defineix com a individus i com a societat en una terra tan arrelada i estimada, ens dibuixa d’on venim i cap a on anem com a ciutat, territori, i com a país. És la nostra fortalesa, la convicció, l’adaptabilitat i la nostra capacitat de treball, columna vertebral d’una cultura que ens impregna a tots els que vivim i compartim plegats la ciutat de Vic”.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.

Et poden
Interessar
...