FCC-Segell-banner4
L\' univers íntim de Víctor Pulido, a Mediterrani Centre Artístic

Exposicions

L' univers íntim de Víctor Pulido, a Mediterrani Centre Artístic

bonart almeria - 11/12/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Impremta Pages - banner-180x178
MECA Mediterrani Centre Artístic, carrer Navarro Darax 11 d'Almeria, presenta del 13 de desembre de 2019 a el 5 de gener de 2020 la mostra individual de Víctor Pulido Barak. Es tracta, segons el comissari de la mostra, Fernando Barrionuevo, d'una sèrie de paisatges emocionals que constitueixen un univers íntim d'abstracció i cromatisme, amb petites referències figuratives que es mouen entre el micro i el macro, entre l'orgànic i el inorgànic; posant èmfasi en l'observació sobre l'acció, el nucli fonamental de l'obra és la supressió del superflu, l'essència de la creació artística, el seu paral·lelisme amb el gènesi i la creació natural.

En paraules de l'artista Víctor Pulido, Barak és aquell món que tota persona porta dins, tots, dins de les nostres capacitats i emocions. Tenim un món interior únic i inimitable, que d'una manera o altra interactua amb el supòsit món real. (La ciutadella interior de Marc Aureli, la caverna de Plató.) Tot comença amb la meva. immersió en l'Art, el dibuix ja venia de sèrie, sense preàmbul ni antecedents. Aviat em va interessar la figuració i el realisme, el renaixement i el barroc. Però, en principi tot era abstracte i en aquest àmbit vaig fer ús de la color i la matèria.

El dibuix sempre va estar i la forma apresa i després de dècades de figuració i realisme, tant en pintura com escultura, torno a el principi, el primigeni, on tot estava per fer i ara que encara no està tot fet tot es torna il·lusió, força, harmonia i dictat. Ara pinto com un nen, em diverteixo i apassionar amb cada nova troballa. Construint el meu petit imperi, un petit univers en què viu i em moc entre el micro i el macro, l'orgànic i inorgànic. Els records i el present. On els paisatges emocionals recorden escenes viscudes o per viure, sense necessitat de referències reals, on és inevitable la comparació o la similitud Barak també parla de la pell de el quadre del que brillant, setinat o mat de la superfície pictòrica, de la transparència, translucidesa o opacitat. De l'observació per sobre de l'acció, de gaudir ... del temps. De l'atzar i la necessitat. De la realitat d'el món com a ens fractal, on els processos naturals són irreversibles. On el passat és com la mort i els records són enganyosos perquè estan acolorits amb els moments de el present. Peces on la pell es converteix en protagonista, en les de petit format, la capa pictòrica es converteix en ocasions en una estratigrafia ampliada aconseguint gruixos importants. Les peces de paper estan realitzades per immersió en aigua trencant la tensió superficial on roman suspesa la capa pictòrica que acaba fusionant.

Aquests paisatges emocionals beuen directament de la intuïció i del que primigeni. Imatges fractals que tenen més a veure amb l'atzar que amb la persecució de la forma, amb els processos orgànics i inorgànics i la recerca de la matèria.

A la imatge, obra de Víctor Pulido (detall).

Et poden
Interessar
...

PERICO_PASTOR_Expo-maig