FCC-Segell-banner4
El Museu Guggenheim implanta la tecnologia LED

Notícies

El Museu Guggenheim implanta la tecnologia LED

Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaLa-Galeria-201602-recurs
Les sales d'exposició del Museu Guggenheim Bilbao ja consten de la tecnologia LED per a la il·luminació de les obres d'art. Aquesta tecnologia millora notablement la qualitat de la il·luminació a les sales, contribueix a la conservació de les obres, facilita el manteniment i el procés d'instal·lació de les exposicions i redueix en un 90% el consum elàctric.

La projecció de llum d'excel·lent qualitat i la uniformitat del bany de llum a les parets altes són algunes de les característiques més destacades d'aquesta tecnologia.

Lobjectiu era substituir de manera progressiva els llums hal·lògens pels LED. Aquesta tardor de 2019 s'ha acabat la instal·lació dels LED a la segona i tercera plantes del Museu. En els propers dos anys s'establiran a la primera planta i en els espais de circulació de les tres plantes.

Una vegada completada la instal·lació d'aquesta tecnologia, s'estima una reducció considerable de la petja de carboni del Museu, evitant l'emissió a l'atmosfera d'unes 335 tones de CO2 a l'any.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]