Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

El CCCB parla de l’art i la cultura del vídeojoc a "Gameplay"

El CCCB parla de l’art i la cultura del vídeojoc a \

Diuen les estadístiques que un 60% dels ciutadans de la Unió Europea vídeojuga de forma habitual i que l’edat mitjana de l’usuari és de 37 anys. La nostra relació amb les pantalles és ja un fet quotidià i el vídeojoc –que és un mitjà, igual que els llibres, la televisió o el cinema– està en una fase consolidada que requereix d’una aproximació crítica. El 19 de desembre el CCCB obre les portes de l’exposició Gameplay. Cultura del Vídeojoc, un viatge als orígens d’aquest gènere i llenguatge que posa en valor l’impacte que ha tingut tant en la cultura digital com en l’art i en la societat. És una exposició pensada com a espai lúdic i de reflexió que convida a descobrir i redescobrir la cultura del vídeojoc.

Comissariada per Òliver Pérez Latorre, doctor en Comunicació Social per la UPF, i per Jérôme Nguyen, expert en ciències de la comunicació, ludòleg i curador a ZKM Karlsruhe –centre d’arts i mèdia catalitzador d’aquesta mostra– l’exposició proposa també una reflexió sobre la creixent videoludificació de la societat, des dels jocs per telèfons mòbils, passant pels youtubers, els e-sports o els anomenats serious games. La mostra presenta 28 punts de joc, des de les primeres màquines recreatives i jocs d’ordinador històrics, fins a noves propostes immersives i està pensada com un espai per jugar i alhora entendre la cultura del vídeojoc.

Com ja ve sent una característica de les exposicions Beta del CCCB, el discurs històric, interactiu i didàctic que teixeix el recorregut s’il·lustra i es combina amb diverses instal·lacions artístiques, entre les quals hi ha la peça Serious Games de Harun Farocki (2009, 2010), Rider Spoke del col·lectiu britànic Blast Theory (2007) o les Postcards from Home del català Roc Herms (2015).

Gameplay. Cultura del Vídeojoc es pot visitar fins al 3 de maig de 2020 i l’exposició es complementa amb un ric programa d’activitats (debats, conferències i actuacions). A més, a partir de l’1 de febrer s’inaugura ZOOOM, una sala de joc per a totes les edats.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1