JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

L’obra de l’artista audiovisual Manon de Boer es podrà veure a Matadero

L’obra de l’artista audiovisual Manon de Boer es podrà veure a Matadero
bonart madrid - 18/12/19

A partir del dijous 19 de desembre es podrà visitar a la Nau 0 d'Escorxador Madrid, espai cultural gestionat per l'Àrea de Cultura, Turisme i Esport de l'Ajuntament de Madrid a través de Madrid Destinació, una nova exposició de el programa Profunditat de camp, destinat a les pràctiques audiovisuals contemporànies. La protagonista en aquesta ocasió serà l'artista Manon de Boer (Índia, 1966), que compta amb una llarga i consolidada trajectòria en el circuit internacional de l'art gràcies a una obra caracteritzada pel rigor conceptual i el plaer sensorial.

Estructurat en cicles temàtics, Profunditat de camp ha tractat durant 2019 el tema de la violència a través de l'obra de Meiro Koizumi i María Ruido; l'etnografia amb la mostra de l'obra de Carles Cases i Ana Vaz; i ara aborda com la música i el so poden alterar l'experiència visual presentant un acostament a l'obra audiovisual de Manon de Boer, qui pren el testimoni de l'artista bilbaïna Laida Lertxundi. Els treballs de Manon de Boer conviden a somiar truites, a deambular pels records i a connectar amb els ritmes de el cos. L'artista posa en escena una àmplia coreografia de personatges i crea retrats fílmics d'escriptors, actors, ballarins, artistes, pensadors o músics que assagen i exerciten les seves habilitats en els seus espais propis mentre van desplegant gradualment el seu temperament davant de la càmera.

L'exposició que ocuparà la Nau 0 presenta les obres dissonant (dissonant, 2010), en què la ballarina Cynthia Loemij improvisa de memòria la Sonata per a violí número 2 de l'compositor Eugène Ysaÿe; An Experiment in Leisure (Un experiment en l'esplai, 2016-2019), en la qual demana a diversos artistes, ballarins, actors i historiadors de l'art que comentin algunes de les idees de la psicoanalista Marion Milner sobre el concepte de «creativitat»; i Oumi (2019), la seva obra més recent que ha estat coproduïda amb l'ajuda d'Escorxador Madrid.

A la imatge, detall d'una fotografia de Manon de Boer.
inclassificablesthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90