banner-elscatala-817x88px
Cinc artistes catalans a la “Contesting/contexting Sport”

Exposicions

Cinc artistes catalans a la “Contesting/contexting Sport”

bonart berlín - 07/07/16
Revista_Bonart_Banner_180x180px_logoGif_Viladot_180x180_2
L’exposició internacional ‘Contesting/contexting Sport’, que es podrà veure del 8 de juliol al 28 d’agost a les sales Kunstraum Kreuzberg/Bethanien i nGbK de Berlín, inclourà entre les seves obres projectes dels artistes catalans Llobet + Pons, Verónica Candoya, Lola Lasurt, Alexander Brahim i Marc Serra. Organitzada per la reconeguda associació d’artistes nGbK de Berlín, una de les veus de més autoritat de l’escena cultural berlinesa, l’exposició presenta un conjunt de reflexions artístiques a l’entorn de la idea de discriminació en l’àmbit dels esports.

Coincidint amb la celebració dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro i l’Eurocopa de Futbol, dos dels esdeveniments esportius de més rellevància del món, l’exposició ‘Contesting/contexting Sport’ parteix de la premissa que l’esport és un dels contextos més influents a l’hora de donar forma a les identitats i comportaments socials. Per aquest motiu, entén la reflexió artística com una eina de gran abast per fer front a les injustícies que acostumen a envoltar el món de l’esport –des de la discriminació de gènere fins a l’explotació laboral i l’evasió fiscal relacionada amb els macroesdeveniments esportius.

L’exposició reuneix una cinquantena de propostes d’artistes d’arreu del món que plantegen una visió crítica envers els rols i comportaments tradicionals vinculats a l’esport. Entre aquestes propostes s’hi compta la participació de cinc artistes catalans. El duo Llobet + Pons presentarà el seu treball ‘No One Wins’, un panell de bàsquet que s’instal·larà al pati de nGbK i que serà accessible al públic tot el temps que duri l’exposició. El panell presenta sis cistelles diferents, la posició de les quals obliga a reorganitzar la manera de jugar i a replantejar conceptes com competència, rendiment, classificació o èxit.

L’artista Verónica Cendoya també formarà part de l’exposició amb la performance ‘La Partida, made in Berlin’, el dia 30 de juliol, i que anirà seguida d’un debat entre la mateixa artista i els assistents. Per altra banda, en col·laboració amb Kunstraum Bethanien, Lola Lasurt presentarà, entre d’altres obres, la peça de vídeo ‘El Partit’, que reconstrueix un partit de futbol celebrat l’any 1976 en el marc de la festa anual del Partit Comunista Espanyol, i que va enfrontar dones casades contra dones solteres.

Marc Serra portarà a l’exposició la instal·lació de llum i so ‘Football Club’: basant-se en l’obra fotogràfica de Serra, el músic i artista Alberto Bernal ha composat una melodia electrònica que es produeix a partir dels sons d’una partit de futbol. Finalment, Alex Brahim, director artístic de ‘Dibina’, participarà a una taula rodona el 22 d’agost a la nGbK per explicar el seu projecte, una plataforma independent dedicada al comissariat, la gestió i producció de projectes d'’art contemporani,.

La nGbK és una associació fundada al 1969 que s’ha consolidat com un dels membres més importants i rellevants dels Kunstvereine a Alemanya. Les produccions de la nGbK neixen sempre d’idees desenvolupades pels propis socis, que tenen una influència directa en l’orientació del contingut de les exposicions, projectes de recerca, esdeveniments públics i publicacions.

Pel seu caràcter experimental i la seva vinculació en projectes de caràcter social – que acostumen a ser un reflex dels interessos i preocupacions de la societat berlinesa- la nGbK s’ha convertit en un espai innovador que ha influït i segueix marcant les línies d’actuació de generacions de comissaris, artistes i gestors culturals a escala internacional.

A la imatge, Football Club de Marc Serra.

Et poden
Interessar
...

817x68