BannerFCC_Bonart
Josep Maria Carreté, sotsdirector gerent del MNAC, nou gerent del MACBA

Notícies

Josep Maria Carreté, sotsdirector gerent del MNAC, nou gerent del MACBA

bonart barcelona - 07/07/16
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
El procés obert per cobrir la plaça de gerent del Museu d’Art Contemporani de Barcelona s’ha resolt amb la selecció del museòleg Josep Maria Carreté. La seva missió és la direcció de l’equip del museu i dels seus recursos amb la màxima eficàcia i eficiència en la gestió, per tal d’assegurar l'excel·lència, l’orientació a l’usuari i la millora contínua. Amb la incorporació de Josep Maria Carreté, el director del MACBA, Ferran Barenblit, completa el seu equip. «L’àmplia experiència museològica i en innovació organitzativa de Josep Maria Carreté ha estat decisiva en la seva elecció i em complau comptar amb ell en aquesta nova etapa apassionant que estem construint», afirma.

La seva incorporació es produirà de forma efectiva l’1 de setembre, juntament amb les de la nova conservadora en cap del MACBA, Tanya Barson, actual conservadora d’Art Internacional de la Tate Modern, i del nou cap de Programes, Pablo Martínez, actual responsable d’Educació i Activitats Públiques del CA2M Centro de Arte Dos de Mayo de Madrid.

Josep Maria Carreté (1963) és des del 2012 sotsdirector gerent del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Amb anterioritat a aquest càrrec, el nou gerent del MACBA va ser director general de la Fundació Pau Casals i director general de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. També ha estat director del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), director de l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament de Gavà, director gerent de l’Institut Municipal de Gestió del Patrimoni Cultural i Natural de Gavà, entre d’altres. A més d’exercir esporàdicament la docència en màsters i postgraus de diverses universitats, ha participat en nombrosos congressos i ha estat assessor en diverses institucions públiques i privades vinculades al patrimoni i als museus. És autor i coautor de set llibres i de més de 25 articles relacionats amb la gestió patrimonial i museística.

Per a la plaça s’han presentat un total de 23 candidatures, 14 homes i 9 dones.

Et poden
Interessar
...