FCC-Segell-banner4
Inauguració de l\'exposició \

Exposicions

Inauguració de l'exposició "Un traç damunt pedra" de Prim Fullà

bonart sant pere pescador - 07/07/16
Nial nou-180x178180x180
Es va inaugurar al Casal Cultural de Sant Pere Pescador l'exposició Un traç damunt pedra, homenatge pòstum a l'artista Prim Fullà. L'exposició es podrà visitar fins a l'11 de setembre. Del 5 d'agost al 2 d'octubre s'ha previst a El Cortalet, Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà l'exposició Prim Fullà i altres artistes gravadors.

Un traç damunt de pedra exposa l'obra del santperenc Prim Fullà, un dels grans artistes empordanesos i catalans del segle XX i primers anys del XXI, mort el passat 2015.

Més de 200 persones s’han reunit al Casal de Sant Pere Pescador entre artistes, pintors, escultors, autoritats i públic en general que han volgut retre-li un sentit homenatge al un dels pintors més admirats de la nostra terra.

A l’exposició es mostra l’obra gràfica de l’artista incidint en els monotips, vessant menys coneguda de la seva obra; els treballs dedicats a diferents activitats fetes a Sant Pere Pescador, poble on va néixer i viure les darreres dècades; diferents olis i finalment, la casa on va viure i on fundà l’Associació Ars-Empori. En total sumen una cinqüentena d’obres entre olis, litografies, gravats i dibuixos de l’artista.

L’exposició també consta de vídeos, documentació i fotos per ajudar al visitant a fer un recorregut que rememori la vida i obra d’un artista que destacà per les seves capacitats de gran dibuixant i gravador. Va ser també un gran polemista de caràcter fort i fidel a les seves idees que el va portar a apartar-se progressivament de manera vehement, en les últimes dècades, dels circuits comercials de l’art.

L’Empordà i Sant Pere Pescador ha volgut retre-li un sentit homenatge a Prim Fullà, artista intens, compromès amb l’art, amb l'ètica i l’estètica, amb la natura i amb la gent; activista, company i mestre.

Han estat presents Marisa Roig, documentació i comissió d’homenatge a Prim Fullà, Agustí Badosa, alcalde de Sant Pere Pescador, Joan Mallarach, direcció, coordinació i comissari exposició, Jaume Torrent autor del catàleg i Mercè Riba comissària de l’exposició, entre d’altres.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-