970x250_appec2021
Les dones a les avantguardes artístiques: cicle de conferències al CaixaForum

Notícies

Les dones a les avantguardes artístiques: cicle de conferències al CaixaForum

Peral_Banner-Bonart_180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Coincidint amb l’exposició Construint nous mons 1914-1945. Les avantguardes històriques a la col·lecció de l’IVAM, ”la Caixa” presenta un nou cicle de conferències per treure a la llum quatre dones artistes excepcionals: Sònia Delaunay (Gradizhsk, Ucraïna, 1885 - París, 1979), Varvara Stepanova (Kaunas, Lituània, 1894 - Moscou, 1958), Hannah Höch (Gotha, Turíngia, 1889 - Berlín, 1978) i Anni Albers (Berlín, 1899 - Orange, Connecticut, 1994).

“la Caixa” engega un nou cicle de conferències a CaixaForum Girona que parlarà de com a finals del segle XIX i durant la primera meitat del segle XX es va produir una autèntica eclosió de dones artistes que van destacar amb veu pròpia. Van participar activament en els moviments d'avantguarda, van exposar i van conviure estretament amb els creadors masculins de la seva època.

Sonia Delaunay, Varvara Stepanova, Hannah Höch i Anni Albers són les artistes a les quals es dedicarà cadascuna de les quatre conferències d'aquest seminari. A totes les uneix el desinterès per les jerarquies tradicionals pel que fa als materials, la temàtica o els tipus d'art. Coneixerem l'ambient artístic en el qual es van produir les seves innovadores i valentes creacions, i també altres companyes de viatge.

A la imatge, obra de Sonia Delaunay.

Et poden
Interessar
...